Garda de Mediu

Sesizare penală pentru aruncarea resturilor de la sacrificarea animalelor

Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție în vederea declanșării unei posibile urmăriri penale pe numele SC „Nicșan” SRL Călinești.
 

Comisarul-șef regional Diana Mihaela Gășpărel precizează că demersul are loc după ce s-a constatat că firma a abandonat, pe un teren agricol, resturi din activitatea de abatorizare a animalelor. Sesizarea penală are ca suport reglementările sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman, deșeurile respective fiind considerate materiale cu risc biologic specific și cu implicații asupra animalelor domestice, cât și a speciilor omnivore de interes cinegetic, potențial prezente în zonă. „Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a răspuns operativ, prin deplasarea unui specialist care a fost prezent la întocmirea actelor de constatare de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu Suceava, urmând a continua colaborarea în vederea întocmirii dosarului penal, conform prevederilor legale” a declarat comisarul regional de mediu sucevean. Diana Mihaela Gășpărel spune că, în urma verificărilor, lucrătorii din subordine au identificat două gropi de 45 metri lungime și 4 metri lățime, în care au fost aruncate resturi din activitatea de abatorizare desfășurată de firma „Nicșan” din localitatea Călinești, comuna Șerbăuți. Societatea este autorizată pe linie de protecția mediului de Agenția de Protecția Mediului Suceava, iar, potrivit actului de reglementare, resturile din procesul de producție trebuiau eliminate prin incinerare la o unitate specializată. „Este interzisă cu desăvârșire abandona-rea deșeurilor de orice tip pe terenurile agricole, în preajma cursurilor de apă, terenuri virane, rigole stradale sau în alte locuri nepermise” a precizat Diana Mihaela Gășpărel, adăugând că, pentru nerespectarea actului de reglementare pe linie de protecția mediului, comisarii regionali de mediu au aplicat o amendă de 50.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: