Pentru 2011, în municipiul Suceava

PSD propune diminuarea cu 15% a taxelor și impozitelor locale

> Despre taxa de salubritate liderul municipal al PSD, Virginel Iordache, spune că “de la fanarioți încoace, e cea mai perversă taxă instituită” Diminuarea cu 15% a taxelor și impozitelor locale în 2011 în municipiul Suceava. Aceasta este propunerea consilierilor social-democrați suceveni la ședința de joi a CL Suceava, a anunțat, ieri, liderul Organizației Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache.
 

Potrivit lui, aleșii locali ai PSD vor depune joi un amendament la hotărârea privind stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul 2011, prin care toate acestea să fie diminuate cu 15%, în condițiile în care veniturile populației au scăzut în ultimul an cu 30%, iar menținerea actualelor taxe și impozite va reprezenta mai mult din bugetul fiecărei familii. „Efectele menținerii taxelor și impozitelor locale la nivelul actual ar avea efecte grave, iar cei mai afectați sunt tinerii și pensionarii. Totodată, actualul nivel al taxelor și impozitelor va fi un măcel fiscal pentru întreprinzătorii mici și mijlocii, care nu mai au forța să plătească toate taxele către bugete ale statului”, a explicat Iordache. El a subliniat că ar fi bine ca la ședința de joi a CL Suceava toți consilierii locali să înțeleagă că diminuarea cuantumului taxelor și impozitelor locale este corectă, iar sumele de bani să fie recuperate prin scăderea valorii cheltuielilor inutile ale municipalității. Totodată, președintele Organizației Municipale PSD Suceava a mai spus că taxa de salubrizare din municipiu arată că gunoiul produs în acest oraș e cel mai scump din țară. „De la fanarioți încoace e cea mai perversă taxă instituită”, a spus Iordache, care a subliniat că prin creșterea taxei de salubritate se impune de fapt o nouă taxă pe spatele sucevenilor. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat la începutul lunii noiembrie că proiectul de hotărâre privind taxele locale prevede menținerea, în 2011, a actualului cuantum al taxelor și impozitelor locale. El a arătat însă că de la 1 ianuarie 2011 taxa lunară de salubritate va crește de la 2,5 lei/persoană la 4 lei/persoană și că a luat această decizie după ce a renunțat la proiectul său prin care taxa de salubritate urma să fie plătită în funcție de suprafața proprietății. Lungu a subliniat că municipalitatea are nevoie de fonduri din colectarea acestei taxe pentru serviciile de salubritate, dar și pentru contribuția de peste un milion de euro ce reprezintă cheltuieli neeligibile la proiectul de înființare a depozitului ecologic de deșeuri ce se construiește în apropierea Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: