Frunză la câini

Pe la un miez de noapte, de curând, am urmărit un documentar despre tot soiul de oameni aflați/ajunși la marginea societății și mi-au atras atenția opiniile câtorva americani oarecare, „de pe stradă”, cum am fi tentați noi să spunem, care se pronunțau despre concetățenii lor care nu muncesc, care nu vor să muncească și care, în felul acesta, nu contribuie cu nimic la…, nu pun nicio cărămidă, niciun fir de nisip la consolidarea uriașei cetăți ce o reprezintă SUA. În fine, să fi fost de-ai noștri, să fi fost la noi și vorbind despre-ai noștri, s-ar fi găsit destui poate să sesizeze că discursul lor este inadecvat, că au nostalgii de-alea, că oamenii poa’ să facă ce poftesc, că-s liberi, că-i democrație, căăă…
 

L.D. Clement

Altfel, de ce să vă povestesc eu ce văd la miezul nopții? De exemplu, pentru că tocmai vă informam că majoritatea „neindemnizaților” din județul nostru (va fi fiind și al lor județul?!) n-au lucrat niciodată, iar dintre ei majoritatea nici n-au de gând s-o facă, ieșind la vedere de prin ungherele lor doar când li se pare că au nevoie de un ajutor social. Că nici până atunci nu flămânzesc și că nici goi nu umblă s-ar înțelege. S-ar înțelege și de ce nu se-ndeamnă să-și pună oscioarele la treabă (chiar și atunci când societatea cheltuiește pentru… informarea lor, consilierea, calificarea și recalificarea lor); pentru că le merge! Pentru că le-a mers dintotdeauna, pentru că au avut întotdeauna exemple de bune practici în arta tăiatului frunzei la câini. Iar când n-or mai putea tăia frunzulița, găsi-va ea, societatea, o soluție să-i scoată din năcaz, adică și-or bate cumva alții capul să le asigure și lor un reazem, un ciolan afumat și-o bere. Că-s și ei oameni, nu?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: