Patru haidamaci tâlhăresc în miezul zilei o persoană fără apărare, cu dizabilități

Trei dintre ei au ajuns, spre surpriza lor (!), în arest > Al patrulea – mai… minor decât frate-su – participant la tâlhărie, va fi expertizat psihiatric Luni, la ora 14.45, Eugenia N., din municipiul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că fiul său, Leonardo N., de 42 de ani, din aceeași localitate, care suferă de dizabilități psihice, fiind încadrat cu gradul II de handicap, a fost deposedat prin forță de patru tineri de suma de circa 260 de lei, un pachet de țigări și cheile de la apartament.
 

În urma măsurilor urgente întreprinse, suspecții au fost identificați ca fiind Ion Bozomală, de 14 ani, Marian Bozomală, de 17 ani, ambii din comuna Șcheia, frați, Andrei Zlătaru, de 19 ani, și Ghiorghiță Vișan, de 18 ani, ultimii doi din comuna Drăgoiești, care au declarat că, în baza unei înțelegeri spontane, după ce au văzut partea vătămată și au realizat că este bolnav psihic, i-au cerut câte o țigară. După ce victima i-a servit cu țigări, Marian Bozomală și Ghiorghiță Vișan l-au imobilizat pe bărbatul neajutorat, ținându-l de mâini, iar ceilalți doi tâlhari l-au căutat prin buzunare, de unde i-au luat suma de 260 lei, restul pachetului de țigări și cheile de la apartament. În timpul cercetărilor, a fost recuperată suma de 200 de lei de la B.M. și restituită părții vătămate. Cu ocazia cercetărilor, s-a mai stabilit că cei doi minori sunt suspecți și de comiterea unei tâlhării, în seara de 12 noiembrie 2010, pe strada Leca Morariu, victimă fiind Susana D., de 71 de ani, din Suceava, de la care, prin folosirea violenței, au luat o geantă cu un telefon mobil și suma de circa 10 lei. A fost recuperat telefonul mobil și restituit părții vătămate. În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie față de Marian Bozomală, Andrei Zlătaru și Ghiorghiță Vișan, fiind reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 ore. Ieri au fost prezentați Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă. Față de Ion Bozomală s-a dispus efectuarea unei expertizei neuro-psihiatrice. Cercetările sunt continuate în vederea documentarii întregii activități infracționale a celor în cauză, urmând să se dispună procedural. Instanța i-a arestat pe cei trei, prezenți ieri în boxa acuzaților, hotărând câte 29 de zile de arest preventiv pentru Zlătaru și Vișan și 19 zile pentru Marian Bozomală. Întrebați de președintele de complet dacă doresc să declare recurs în ceea ce privește încheierea de ședință, cei trei s-au invitat unul pe altul, neștiind prea bine cu ce se mănâncă recursul în instanță sau dacă acesta e ceva de furat… S-au hotărât în cele din urmă, crezând probabil că fac un bine cuiva, să nu atace hotărârea Judecătoriei. Abia când președintele i-a întrebat pe fiecare în parte pe cine să anunțe în legătură cu starea de arest preventiv în care se vor afla, Vișan a înțeles, în sfârșit, dând să izbucnească în lacrimi amare, care mare lucru să nu-i fi curs pe obrazul lui de om care tocmai a tâlhărit un om cu dizabilități: „Mă arestați, nu?” Flori judecătorul nu le-a oferit celor trei, așa că, până în decembrie, își vor schimba domiciliul și își vor aprinde țigările, în cazul în care le vor avea, prin vizetă, de la gardian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: