Județul Suceava va fi pregătit pentru aderarea la Schengen

Lucrările la fâșia verde, cât și cele de modernizare la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina vor fi finalizate până la finele acestui an.
 

Prin urmare, județul Suceava va fi pregătit pentru aderarea la Spațiul Schengen, a declarat, ieri, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în ceea ce privește fâșia verde, se definitivează lucrările de defrișare, urmând ca acestea să fie încheiate în aceste zile. Popescu a arătat că punctele de trafic internațional – cel rutier de la Siret și cel feroviar de la Vicșani – sunt modernizate conform standardelor Schengen. El a menționat că se finalizează și lucrările de modernizare la punctele de mic trafic Climăuți, Vicov și Ulma, care, de la 1 ianuarie, vor funcționa în regim de puncte de frontieră de trafic internațional. Punctele de frontieră din Ulma, Izvoarele Sucevei și Climăuți au activitatea suspendată din luna martie, pentru finalizarea unor lucrări de reconstrucție și amenajare, în vederea aducerii lor la standardele Schengen.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI