Ambasadorul Venezuelei, cucerit de Bucovina

Aflată pentru prima oară în Bucovina, pentru o vizită de două zile, E.S. dna Margot Marquez Garcia, ministru consilier, însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Bolivariene Venezuela la București, s-a declarat impresionată de regiunea turistică românească și de căldura cu care a fost primită de un grup de câmpulungeni.
 

Margot Marquez

Oaspetele a discutat cu aceștia despre atracțiile din țara sa, mai puțin cunoscute românilor. Cele 500 de specii de orhidee – floare națională în Venezuela, legenda papagalilor multicolori guacamayo, atracțiile unui relief divers și turismul ecologic, dar și menționarea unor obiceiuri inedite, precum cel vechi de 200 de ani al legănatului copiilor pe melodia imnului național, au fost argumente menite să tenteze potențialii vizitatori ai acestei țări. Ambasadoarea s-a declarat la rândul său tentată să revină în Bucovina. “Am fost onorată să vin în această regiune plină de istorie, cu oameni luptători și primitori. Deși țara noastră este foarte îndepărtată, ne dorim să reușim o strângere a legăturilor culturale, academice, istorice și tradiționale între popoarele noastre. Bucovina este o regiune cu un potențial extraordinar și merită din plin să fie promovată în cadrul legăturilor turistice bilaterale”, ne-a declarat la final oaspetele venezuelean. E.S. dna Margot Marquez Garcia a vizitat municipiul Câmpulung Moldovenesc la invitația președintelui Asociației de prietenie româno-venezueleană, ing. Vasile Bostaca. Oaspetele s-a întâlnit cu primarul municipiului, dl Gabriel Șerban, cu care a discutat despre posibilitatea deschiderii unor canale de colaborare, în special în domeniul turistic și cultural, a făcut donații de carte la Biblioteca Municipală și Colegiul Național “Dragoș Vodă” și a vizitat cabana „Rarău” și împrejurimile Rarăului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: