Adolescentul care a murit la Iași, posibil și din cauza consumului de etnobotanice, a fost depus la capela Bisericii “Sfântul Dumitru”

Zile de pelerinaj și meditație la căpătâiul copilului mort la numai 14 ani

Corpul adolescentului sucevean de 14 ani, care a murit marți la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, a fost depus miercuri seara la capela Bisericii „Sfântul Dumitru” din Suceava.
 

Până când medicii vor avea ultimul cuvânt și vor stabili cauzele exacte ale morții lui, s-a speculat că el era consumator de etnobotanice și că septicemia care l-a răpus și-a făcut loc și din cauza acestor substanțe pe care foarte mulți tineri le trag pe nas sau le ingurgitează. Cel mai des nu iese fum fără foc, iar dacă aceste substanțe au dus într-adevăr la moartea unui copil de 14 ani este temă gravă de meditație pentru noi toți. Până sâmbătă, când va fi înmormântarea sunt 2-3 zile de pelerinaj la capelă, în primul rând pentru colegii lui de la Colegiul „Petru Rareș”, pentru care tragedia a lăsat urme adânci. Tristețe, spaimă, nedumeriri și bârfe, multe bârfe despre ei înșiși, despre școala lor. Dar poate fiecare dintre ei și-a păstrat și un gând curat despre unde ar trebui să-și caute bucuriile adevărate când au doar 14, 15, 16 ani. Vor fi zile de pelerinaj și meditație și pentru părinții acestor copii, care poate au învățat ceva din nenorocirea celor doi oameni ce-și vor îngropa în curând, cu inimile sfărâmate de durere, copilul. Poate vor fi învățat cum să descoperi în ochii celui mic orice schimbare în rău, orice îndepărtare de ei. Vor trece cu siguranță pe la căpătâiul adolescentului și vor depune flori și coroane și profesorii lui, cei care ori n-au văzut, ori s-au făcut că nu văd, în numele unei educații liberale și moderne, că sub nasul lor se petreceau lucruri anormale, periculoase. Și poate se vor gândi că o acțiune preventivă făcută împreună cu polițiștii în școală nu e singura metodă prin care să convingi un elev că a luat-o pe drumuri greșite. Vor fi zile de pelerinaj și adâncă gândire pentru noi toți, cei care avem copii, cei care, înainte de a fi profesori, polițiști, medici, ziariști, suntem părinți. Părinți care nu trebuie să stea cu mâinile în sân atunci când pot face ceva pentru ca viața copiilor lor să nu se curme, nefiresc, când abia începuse. Am respectat, ca profesioniști, dorința firească a familiei de a nu intra cu bocancii și blițurile în intimitatea celor mai nenorocite zile din viața lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: