Intervențiile proaste la prima ninsoare s-ar putea lăsa cu căderi de capete

Nu-mi convine ca – după ce am luptat să deschidem județul cu drumuri modernizate – să ne facem de râs și să ne arate cineva cu degetul”, le-a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, responsabililor de la secțiile județene
 

Reprezentanții administratorilor drumurilor naționale au fost atenționați, ieri, la întâlnirea de la Palatul Administrativ, că riscă sancțiuni din cele mai aspre în cazul neasigurării viabilității infrastructurii rutiere pe durata sezonului rece 2010-2011. „Nu vă ameninț, dar vreau să vă spun că vom fi năprasnici și vom cere sancționarea și să cadă capete dacă la prima zăpadă nu se intervine așa cum trebuie. Nu-mi convine ca – după ce am luptat să deschidem județul cu drumuri modernizate – să ne facem de râs și să ne arate cineva cu degetul”, le-a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, responsabililor de la secțiile județene ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), punându-le în vedere să fie pregătiți cu utilaje, combustibili și antiderapanți. Șeful administrației județene a solicitat „Drumurilor Naționale” și Serviciului Rutier să încheie protocoale, atât la nivelul județului Suceava, cât și cu omologii din Bistrița-Năsăud, în vederea monitorizării circulației și evitării blocajelor din pasul Tihuța. Gheorghe Flutur s-a declarat nemulțumit că, în luna octombrie, au apărut probleme din cauza poleiului, un convoi sosit în județ cu ajutoare pentru sinistrați având de suferit de pe urma acestui fenomen. Președintele CJ a declarat că trebuie „spulberată imaginea proastă” potrivit căreia, din cauza ninsorilor, turiștii veniți în vacanța de iarnă nu s-ar mai putea reîntoarce la timp din concediu. Dl Flutur a reliefat că județul Suceava va avea multe manifestări dedicate Sărbătorilor, pe acest fond pretinzând concentrare maxi-mă pe versanții de la Tihuța, Mestecăniș și Palma. La rându-i, șeful Serviciului Rutier, comisar Liviu Sfichi, a remarcat slaba viteză de reacție a celor de la „Drumurile Naționale”, menționând că va filma intervențiile acestora și că va informa în permanență Comandamentul pentru situații de urgență despre ceea ce se petrece în teren. În sprijinul lor, oficialii secțiilor CNADNR au invocat nedotarea autovehiculelor din trafic cu echipamente pentru iarnă și neadaptarea vitezei la condițiile din teren. Aceștia au pus intervențiile cu relativă întârziere pe seama intervalului scurs dintre producerea fenomenului și timpul necesar deplasării utilajelor la locul evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: