Bucovina – fruncea

„Dacă toată lumea ar munci la nivel național așa cum se muncește aici, în Suceava, categoric lucrurile ar fi mult mai înaintate din toate punctele de vedere”, a declarat, joi, ministrul administrației și internelor, Traian Igaș, în urma vizitei efectuate la șantierele pe care se reconstruiesc case cu sprijin guvernamental în comunele Șerbăuți, Dărmănești, dar și la șantierul celor opt case construite de firma austriacă Holtzindustrie Schweighofer în comuna Grănicești.
 

El a remarcat și spiritul de caritate care a existat în această zonă, unde au fost reconstruite case cu sprijin privat. „Peste tot unde se construiește o casă nouă și se vine în sprijinul oamenilor sinistrați sunt lucruri frumoase. Din punctul de vedere al implicării oamenilor, Suceava este un exemplu pentru toată lumea”, a subliniat Igaș. În comunele Șerbăuți și Dărmănești se construiesc case după proiectul guvernamental, în timp ce, la Grănicești, firma austriacă ridică cele opt case, cu parter și mezanin, folosind un proiect austriac, valoarea investiției din această comună fiind de 500.000 de euro. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că sinistrații din Grănicești au meritat astfel de case. „Am preferat să vină la Grănicești, pentru că lumea de aici era disperată. Oameni harnici, care au lucrat în străinătate și au pierdut tot, și am spus că merită așa ceva. Unui om cu bătături în palmă trebuie să-i răsplătești efortul. Unui om harnic care nu stă pe pod sau la crâșmă să bea bere și să aștepte ajutor trebuie să-i respecți munca”, a spus Flutur. El a arătat că astfel munca acestor oameni este răsplătită. Casele din Grănicești urmează să fie inaugurate în 15 decembrie, urmând să fie predate proprietarilor la cheie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: