Potrivit pancartelor de semnalizare

Gura Humorului are două stații CFR

Călătorii care vor să ajungă în orașul-stațiune Gura Humorului riscă să coboare din tren în comuna Păltinoasa > Cele două stații CFR au denumiri identice, deși se află la o distanță de 3 kilometri una de cealaltă
 

Călătorii ar putea să pice oricând în capcană și să coboare din tren în stația CFR Păltinoasa, crezând că ar fi de fapt în orașul-stațiune Gura Humorului. Confuzia poate fi făcută foarte ușor, întrucât pe clădirea stației CFR Păltinoasa este postată o pancartă de semnalizare care-i informează pe călători că se află în… Gura Humorului. De fapt, cele două stații feroviare se află la o distanță de 3 kilometri una de cealaltă. Confuzia nu este generată însă de neatenția lucrătorilor Companiei de Căi Ferate, ci de un conflict iscat între aleșii locali din Păltinoasa și Gura Humorului. Primarul Dumitru Carpiuc ne-a declarat că Păltinoasa a rămas fără stație CFR în urmă cu doi ani. „Marius Ursaciuc, primarul orașului Gura Humorului, susține că terenul pe care este amenajată Gara CFR nu aparține comunei Păltinoasa. A găsit un document cum că terenul este de fapt al Primăriei Gura Humorului. În urmă cu doi ani, cei de la CFR au și schimbat denumirea gării. Nu se mai cheamă stația CFR Păltinoasa, ci Gura Humorului”, ne-a declarat primarul. Dumitru Carpiuc a adăugat că terenul aparține de drept comunei Păltinoasa. Primarul susține că va acționa în judecată Primăria Gura Humorului, ca să recupereze stația CFR. „Înainte să ajungem în instanță trebuie să trecem de o comisie a Prefecturii Suceava. Dacă verdictul acestei comisii nu ne este favorabil, atunci vom acționa în judecată Primăria Gura Humorului”, a precizat primarul de Păltinoasa. Călătorii cu trenul sunt cei care au de suferit de pe urma conflictului celor două unități administrativ-teritoriale. Cele două pancarte postate pe clădirile stațiilor din Păltinoasa și Humor sunt identice. Așadar, pot duce oricând în eroare un călător grăbit sau neștiutor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: