Unde nu e pericol concret, va să zică el nu există !

Un recidivist dovedit ca hoț a fost pus în libertate de judecătorii suceveni

La data de 5.11.20101, în jurul orei 11.15, Silvia M., de 49 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat prin 112 faptul că, în aceeași dimineață, a constatat forțarea ușii de la intrarea în locuința fratelui său, Mihai M., de 48 de ani, plecat în străinătate.
 

Din interior au fost sustrase o combină frigorifică, o sobă din tablă emailată, precum și diverse alimente, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.800 de lei. În urma activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, au fost identificați principalii suspecți în persoana numiților Cătălin D., în vârstă de 25 de ani, Francisc A., de 44 de ani, A.I., de 15 ani, Gheorghe D., în vârstă de 35 de ani, toți din municipiul Suceava, și Zobar B., de 22 de ani, din comuna Siminicea. În urma probelor administrate, s-a dispus începerea urmăririi penale față de Cătălin D. și Zobar B., pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Ceilalți au calitatea de complici. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%, bunurile fiind identificate și ridicate de la locuința lui Cătălin D. Pentru că acesta figura în catastife ca liberat din închisoare, anchetatorii au dispus prin ordonanță reținerea lui pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de 6.11.2010, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive. Procurorii au sesizat instanța de judecată, în vederea arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile, însă, prin încheiere motivată, judecătorii au respins solicitarea ca neîntemeiată. Instanța a reținut faptul că, în referatul cu propunere de arestare întocmit de procuror, nu se indică pericolul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă inculpatul și nici nu se argumentează existența acestui pericol.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI