Pentru etapa a doua a Programului ISPA la Suceava

Tatonări cu KFW și Eptisa

Programul ISPA aflându-se la final, cu termen limită 31 decembrie 2010, conducerea Primăriei Suceava are întâlniri cu reprezentanții unuia dintre actualii finanțatori, banca germană KFW, cât și cu cei ai firmei spaniole de consultanță Eptisa, în vederea atacării celei de-a doua etape a reabilitării sistemului de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare din reședința de județ. Aceasta din urmă a fost aprobată în ședință a Consiliului Local, fondurile de care ar urma să beneficieze Suceava fiind de circa 34 de milioane de euro.
 

Ion LUNGU

„Banii pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare și modernizarea stației de epurare vor fi cheltuiți până la sfârșitul anului, am avut discuții cu reprezentanții Eptisa și ai băncii KFW, pe o posibilă colaborare pentru partea a doua a Programului ISPA”, a declarat edilul-șef Ion Lungu. Dacă în cartierul Burdujeni și în alte zone ale orașului problema este rezolvată prin investițiile în curs, banii din cea de-a doua etapă vor lua calea extinderii rețelelor de utilități din Ițcani, precum și a introducerii acestora din urmă în noile cartiere ale urbei. La nivelul întregului județ Suceava, investiția este aproximată la 120 milioane euro, sumă ce urmează a fi accesată din fonduri structurale. Valoarea totală a investițiilor din cea dintâi etapă a Programului ISPA se ridică la 52,68 milioane euro, dintre care 33,442 milioane euro reprezentând finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 12,55 milioane euro – participare a Guvernului României și 6,68 milioane euro – împrumut de la banca germană KFW. În urma licitațiilor, executantul sistemului de alimentare cu apă a fost declarat concernul TMUCB și ERG Termrom București, pentru suma de 14,89 milioane euro, în timp ce lucrările la rețeaua de canalizare au fost adjudecate de compania Ludwig Pfeifer Germania, cu un contract de 20,96 milioane euro. De modernizarea stației de epurare se ocupă Dytras Spania, contra a 13,66 milioane euro. Contractul de asistență tehnică a fost semnat cu firma germană Eptisa și are valoarea de 3,16 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: