Pentru comunicarea numerelor de înmatriculare ale mașinilor care descarcă maidanezi în Suceava

Recompense

Creșterea numărului caninelor vagabonde din reședința de județ este pusă pe seama transporturilor clandestine din localitățile învecinate Viceprimarul Lucian Harșovschi este dispus să premieze persoanele care dau informații despre autovehiculele care abandonează câini pe raza municipiului.
 

Dl Harșovschi vine cu această ofertă după ce i s-a reproșat că pe străzile urbei reședință continuă să colinde o mulțime de canine fără stăpân. Viceprimarul susține că, de câțiva ani, înmulțirea maidanezilor este ținută în frâu prin sterilizare, creșterea numărului de animale vagabonde fiind pusă pe seama aducerii acestora din localitățile vecine Sucevei. Însă, în ciuda faptului că există numeroase informații despre asemenea transporturi clandestine, până acum nimeni nu a reținut numărul de înmatriculare al vreunei mașini implicate. „Nu am primit nici măcar un telefon prin care să ni se spună când s-a abandonat vreun câine în oraș. Există zvonuri că aceștia sunt aduși din Adâncata și Bosanci, de aceea vom da chiar și un premiu pentru cei care ne aduc numărul unei mașini surprinse în această situație”, a declarat adjunctul executivului municipal. La rându-i, primarul Ion Lungu arată că în acest an au fost sterilizați peste 1000 de câini comunitari, Fundația „Vier Pfoten”, aflată într-o nouă campanie la Suceava, prelungindu-și șederea cu încă o săptămână. „Dacă în anii 2000-2004, sterilizarea câinilor fără stăpân se făcea pe banii primăriei, astăzi municipalitatea nu mai dă niciun leu, cei de la «Vier Pfoten» operând gratuit câini și pisici”, subliniază dl Lungu, adăugând că, la sesizarea cetățenilor, echipele de ecarisaj din cadrul Direcției Domeniului Public extrag „din cuiburi” câinii mari și periculoși.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: