Un șef de asociație a debranșat întreaga scară, pentru a nu se plăti încălzirea spațiilor comune

Primăria Suceava ar putea retrage atestatul Luminiței Miciuc care a cerut, fără știrea proprietarilor, debranșarea de la Termica a două apartamente fără centrale pe gaze
 

Din cauză că a abuzat de calitatea pe care o are, un administrator de asociație de proprietari din municipiul Suceava și-ar putea pierde slujba. Este vorba despre Luminița Miciuc, de la asociația T3, de pe strada Mărăști, Serviciul Relații cu asociațiile de proprietari al primăriei efectuând cercetări în legătură cu posibile încălcări, de către aceasta, a atribuțiilor de serviciu. Maria Petrescu, de pe strada Veronica Micle nr. 17, apartamentul 5, a reclamat la sediul administrativului că, de mai bine de o săptămână, atât ea, cât și unul dintre vecini, nu au căldură în calorifere. Dna Petrescu credea că vanele de la subsol au fost închise, astfel încât celelalte familii – toate posesoare de centrale individuale pe gaze naturale – să nu aibă de achitat cotă parte pentru încălzirea spațiilor comune. La o întrevedere cu viceprimarul Lucian Harșovschi, administratorul Luminița Miciuc a declarat că nu are vreo legătură cu aspectul semnalat, însă, după ce au fost sesizați, specialiștii de la firma de termoficare aveau să constate că, pe motiv de lipsă de consumatori, la Termica a fost depusă o cerere de debranșare a întregii scări. Solicitarea este semnată de respectivul diriguitor de asociație, fără înștiințarea celor doi proprietari, scopul fiind, într-adevăr, exonerarea de la plată a restului de 9 colocatari ai scării. „Serviciul primăriei face verificări în vederea depistării și a altor posibile abateri, iar dacă cele semnalate se confirmă, atestatul de administrator de asociație urmează a fi retras. În primul rând pentru că este de neconceput ca, în 2010, două apartamente să fie lăsate în frig, doar pentru simplul fapt că celelalte 9 au centrală pe gaze și refuză să achite încălzirea spațiilor comune. În al doilea rând, dna Miciuc a mințit că nu știe despre ce este vorba și s-a dovedit că minciuna are picioare scurte”, a declarat adjunctul șefului executivului municipal Lucian Harșovschi, adăugând că debranșarea forțată este un caz grav, mai ales că unul dintre cei doi proprietari era cu plata la zi a serviciilor. Viceprimarul Harșovschi a mai reliefat că Termica a repus instalația în funcțiune, pentru căldura consumată în condominiu, fiecărui apartament revenindu-i o cotă lunară de plată care variază între 10 și 20 de lei. Asociația T3 de pe strada „Mărăști” are 216 apartamente, cu 18 scări în 15 blocuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: