Șase noi proiecte cu fonduri europene

Județul Suceava a reușit ca pe parcursul zilei de vineri să se îmbogățească cu șase noi proiecte de dezvoltare a localităților din mediul rural. Vestea cea bună a fost adusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, iar semnarea proiectelor s-a făcut în prezența șefului Agenției pentru Dezvoltare Rurală Nord-Est, Liviu Bulgaru.
 

Gheorghe FLUTUR

Cele șase proiecte aprobate însumează 9 milioane de euro, o sumă deloc de neglijat dacă se au în vedere nevoile atât de mari cu care se confruntă zona rurală suceveană. Două dintre proiecte au fost câștigate de localitățile Șcheia și Calafindești, pe măsura 3.2.2 privind modernizarea satului românesc, fiecare proiect valorând 2,5 milioane de euro, bani cu care se vor realiza drumuri betonate sau edificii culturale. “Asta înseamnă că, în județul Suceava, în momentul de față, avem 36 de localități care au proiecte de modernizare a satului românesc, în valoare de câte două sau 2,5 milioane de euro fiecare. Eu mă bucur că primarii ne-au ascultat și au făcut proiecte, iar astăzi se conturează satul românesc din județul Suceava dintr-o situație favorabilă, aceea de a beneficia de fonduri europene”, a declarat șeful administrației județene, Gheorghe Flutur. Pe lângă Șcheia și Calafindești, alte patru localități rurale sucevene au semnat proiecte, în valoare de 1 milion de euro fiecare, pe măsura 1.2.5 privind reabilitarea drumurilor agricole și forestiere. Este vorba despre comunele Adâncata, Iaslovăț, Vatra Moldoviței și Capu Câmpului. “Sunt localități care au mare nevoie de aceste proiecte. Eu sunt bucuros că astăzi semnăm încă 6 proiecte noi, dar totodată sunt supărat de faptul că avem și alte proiecte foarte bune, dar care sunt atacate prin tot felul de contestații și nu pot fi puse în aplicație. Vreau să-i felicit pe primari și să-i rog să țină calendarul de execuție a lucrărilor foarte strâns pentru că, la anul pe vremea aceasta, vrem să fie gata proiectele”, a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: