La Fălticeni, „la fața locului”

Ministrul sănătății apreciază că „în foarte scurt timp” se va aproba investiția necesară continuării construcției spitalului „nou”, începută în urmă cu 20 de ani
 

Ministrul sănătății Attila Cseke a vizitat ieri și Spitalul Municipal Fălticeni. În hol, el a discutat cu medicii despre problemele sistemului sanitar, după care a vizitat secțiile de boli interne și cardiologie. Ministrul, împreună cu deputatul Gabriel Gospodaru, secretarul de stat Cristian Irimie, șeful DSP Suceava Ludovic Abiței și președintele CJ Gheorghe Flutur au purtat discuții despre construcția noului spital. În timpul întâlnirii, primarul Vasile Tofan și-a exprimat din nou dorința de a continua lucrările la noul spital, începute în urmă cu 20 de ani. „Paradoxul este că am avut bani prin buget și anul trecut, și acum doi ani, dar nu am putut ține licitațiile din cauza unei HG, pentru că valoarea este de peste 250 de miliarde de lei vechi. Aici nu este vorba de dat un var, este o clădire veche de 150 de ani, avem două secții retrocedate, iar activitatea spitalului se desfășoară în șapte locații aflate în tot Fălticeniul” a precizat primarul. După ce a mulțumit pentru primirea făcută și pentru insigna și placheta aniversară „150 de ani de existență a Spitalului Municipal Fălticeni” ministrul a precizat că aceste vizite sunt foarte importante. „Am dorit să vin la Fălticeni pentru că este și această problemă cu infrastructura. Una sunt hârtiile depuse la minister, alta e când vezi la fața locului. M-am documentat despre acest spital și trebuie să continuăm investiția începută. Facem tot ce depinde de noi, proiectul este făcut, este avizat și cred că în foarte scurt timp aprobăm investiția în ședință de Guvern, după care să faceți licitația și să înceapă lucrările. (…) Menirea noastră nu este să căutăm vinovații. Încerc să culeg de la dumneavoastră și de la cei din sistem anumite idei și lucruri. Am văzut în Suceava o preocupare serioasă pentru dezvoltarea infrastructurii. Ministerul Sănătății a sprijinit unitățile sanitare, iar acolo unde sprijinul se simte pentru pacient și sistem este clar că se folosesc banii eficient. Am să fac o listă neagră la sfârșitul anului, iar cei care nu și-au gestionat resursele corespunzător – pentru că într-un an de criză orice resursă este importantă – vor intra pe o listă neagră și nu vor mai primi sume atât de consistente. În județul Suceava nu este cazul și mă bucur” a declarat ministrul sănătății.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: