Solitudinea și majoritatea toxică

„E clar că eu va trebui să-mi continui, de acum înainte, politica mea de solitar” a afirmat, joi, vicepreședintele PD-L Cezar Preda, care a declarat că dorește să-și ceară scuze colegilor din Parlament pe care i-a invocat ca fiind doritori de a cunoaște bugetul pe 2011. „Nu aș vrea să-i bag și pe ei într-o asemenea acțiune de destabilizare a piețelor financiare. Îmi asum singur proprietatea demersului”, a spus viceliderul democrat-liberal.
 

Preda consideră că ceea ce președintele Traian Băsescu ar fi afirmat prin declarațiile privind existența a 50 de parlamentari PD-L care nu ar vota bugetul pe anul 2011 a fost un exemplu, între altele, pentru a justifica calificativul de „majoritate toxică”. „Până la urmă, eu cred că ceea ce președintele ar fi afirmat este un exemplu între altele pentru a justifica, până la urmă, calificativul de majoritate toxică”, a spus Preda. El a adăugat că este mulțumit, totuși, că acest exemplu dat de președinte a fost suficient ca liderii coaliției să înțeleagă justificarea termenului de toxicitate. „Nu e o poziție confortabilă în partid atunci când spui anumite lucruri. Poate nu întotdeauna inteligente, dar le spui și cel mai mult profită de o anumită exprimare a președintelui colegii din interior, care te văd cum crești sau scazi în preferința șefului statului”, a spus liderul PD-L. El a arătat că a depășit acest lucru și că nu face niciodată caz de afirmațiile președintelui. „Dacă e cazul, mă corectez, dacă nu e cazul, nu mă corectez, știind că, așa cum ne-a obișnuit domnul președinte pe noi, toți politicienii, domnia sa are, la un moment dat și posibilitatea reevaluării politicienilor și cred că va veni momentul când și eu voi fi reevaluat la adevărata capacitate”, a conchis Cezar Preda. Potrivit cotidianului „Gândul”, la întrevederea de la Palatul Cotroceni, pe care Opoziția a boicotat-o din nou, șeful statului a spus că i se pare inadmisibil să fie votate două legi cu mare impact bugetar și justificarea să fie neatenția parlamentarilor. “Când am spus «majoritate toxică» m-am referit în special la PD-L, principalul partid de guvernământ”, ar fi spus președintele, conform unor surse participante la discuții. Motivul supărării lui Băsescu pe PD-L venea din incapacitatea liderilor partidului de a-și controla oamenii. Ca exemplu negativ a fost dat și „vicele” Cezar Preda, care a afirmat săptămâna trecută că există 50 de parlamentari pedeliști care nu vor vota bugetul pe 2011. “Astfel de declarații nu ne ajută în primul rând pe piețele financiare, pentru că ele creează senzația de instabilitate politică”, a afirmat șeful statului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: