În opinia vicepreședintelui PD-L Cezar Preda

PNL și PSD sunt „setate” de anumite canale media

„Cel mai ușor în viață e să ieși. Mai greu e să intri”. Astfel le-a spus vicepreședintele PD-L Cezar Preda colegilor liberali și social-democrați, atunci când s-au decis să iasă condiționând participarea la lucrările Camerei Deputaților de demisia Robertei Anastase. „Iată, de ceva timp, încercăm, pe toate căile, să-i ajutăm să reintre. Eu sunt ferm convins că ei doresc”, a declarat Preda, ieri, la Suceava.
 

Potrivit lui, nu se mai pune problema schimbării președintelui Camerei Deputaților și a apreciat că este jenant pentru două partide de opoziție mari să observe că de fapt agenda lor o fac anumite canale media. „Când spun lucrul acesta mă refer că ei de media au fost anunțați de numărul care era în sală. Ei nefiind în sală, au aflat după două zile că s-ar putea să nu fi fost cvorum. Tot media îi setează și în acțiunile pe care le fac și, așa cum ați văzut, fără succes, cum ar fi comportamentul lui Victor Ponta la manifestarea combinată, PSD – sindicate, de la moțiunea de cenzură”, a spus Preda. Vicepreședintele PD-L a mai spus că, în general, președintele unei camere nu se schimbă decât dacă a făcut lucruri foarte grave. „După părerea mea, nu a greșit (Roberta Anastase – n.r.) în aceste coordonate. Sunt legi, de 20 de ani, care trec în Parlamentul României cu 30, 40, 50 de oameni, dar în stenograme apare numărul parlamentarilor cuantificați prin semnăturile de prezență”, a spus Preda. El a menționat că pentru evitarea unor asemenea situații s-au luat măsuri și se va face un cod astfel încât să nu se mai voteze decât prin vot electronic sau prin apel nominal. Totodată, Cezar Preda a declarat că nu se pune, în prezent, problema liderului de grup al PD-L. „Nu se pune problema liderului de grup, pentru că lunile noiembrie și decembrie sunt lunile în care întreg planul de austeritate trebuie parcurs în Parlament”, a spus vicepreședintele PD-L, subliniind că urmează să fie adoptate legi importante cum ar fi Legea salarizării unice, Codul muncii sau cea privind coplata în sistemul sanitar. „Toate legile grele trebuie făcute acum, pentru ca din ianuarie să nu mai fie presiune negativă asupra populației”, a declarat Preda. Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților au convenit, marți, să se creeze un grup de lucru de modificare a Regulamentului forului legislativ, PNL anunțând că ar putea să revină la lucrări dacă se va elimina votul prin ridicarea mâinii, în timp ce PSD a precizat că “așteaptă garanții”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: