Suceava

Guvernul a alocat 2 milioane de lei pentru repararea podului rutier de la Bazar

Deliberativul local a aprobat rectificarea bugetului local cu banii veniți din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
 

Este vorba despre suma de 2 milioane de lei solicitată de autoritățile locale și județene pentru salvarea podului de pe râul Suceava, rectificativul fiind operat în ședința extraordinară de ieri a deliberativului sucevean. „În urma intervențiilor făcute la București, s-au aprobat 20 de miliarde de lei vechi, sumă care, alături de cea dată de la bugetul local, este absolut necesară pentru salvarea podului de lângă Bazar”, a declarat edilul-șef Ion Lungu. Aceste din urmă fonduri, împreună cu încă 1 milion de lei din vistieria municipală, se consideră că vor fi acoperitoare doar pentru cea dintâi etapă a reparațiilor, de readucere „pe linia de plutire” a podului, lucrările reclamând încă cel puțin 3 milioane lei. Lucrările de reparații la podul rutier de peste râul Suceava, amenajare care face legătura între cartierul Burdujeni și restul reședinței de județ, au demarat pe 17 octombrie. Prima etapă are în vedere stoparea tasării pilonului afectat, cu devierea cursului apei și intervenții în albia râului, constructorul fiind SCCF Group Colas Iași. Cea de-a doua etapă a intervențiilor va începe în martie 2011, incluzând, printre altele, consolidarea infrastructurii și alinierea la calea de rulare a porțiunii încovoiate a podului. Deoarece stratul căii rutiere și trotuarul vor fi decopertate, până la încheierea execuției circulația auto se va desfășura doar pe două dintre cele patru benzi. Conform studiilor, vinovate de cedarea pilonului podului rutier de peste Suceava sunt puhoaiele din anii 2008 și 2010. În prezent, pe pod este introdusă restricție de circulație, autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone fiind orientate pe variante ocolitoare, adică pe străzile Traian Vuia și, respectiv, Gheorghe Doja. Săptămâna aceasta ar urma să se încheie intervențiile de deviere a cursului apei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI