Parafe lăsate de medici la îndemâna oricui !

Aceasta este explicația șefului DSP Suceava pentru certificate medicale acordate nejustificat unor persoane cu dizabilități în vederea obținerii permisului de conducere
 

Cabinetele medicale individuale private, inclusiv cele din ambulatoriul integrat al spitalelor, au fost incluse în lista cu unitățile de asistență medicală autorizate pentru examinarea candidaților la obținerea permisului de conducere pentru autovehicule sau tramvaie și vor trebui să obțină acreditare în acest sens. Specialitățile pentru care se vor elibera certificate sunt medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie. Șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiței, este de părere că „va fi un aflux crescut de cabinete medicale” care vor solicita acreditare, întrucât este vorba despre „o sursă importantă de venit”. Începând din 1 ianuarie 2011, intră în vigoare Ordinul 1159 al Ministerului Sănătății referitor la aceste unități medicale autorizate, care trebuie reacreditate. Ordinul a apărut la 31 august 2010, fiind o reacție a ministerului ca urmare a informațiilor din mass-media potrivit cărora persoane cu dizabilități incompatibile cu șofatul au obținut permisul de conducere. Și controlul realizat de Prefectura Suceava a relevat faptul că circa 280 de suceveni cu certificat de handicap accentuat sau grav dețin permis de conducere. „Fiecare răspunde pentru semnătura lui” Dr. Abiței a explicat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, cum s-a putut întâmpla așa ceva: „Sunt convins că unii medici, din comoditate, au lăsat parafa la îndemână colegilor care îi ajutau. Nu acuz numai asistenta, am găsit astfel de situații”, a spus directorul DSP. El a mai spus că odată cu aplicarea ordinului respectiv, fiecare va răspunde: „Este răspunderea celui care semnează. Până acum, semnau 4 medici și instituția acreditată dădea viza finală. Acum fiecare răspunde pentru semnătura lui”. Unitățile de asistență medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaților la obținerea permisului de conducere sunt, în afară de cabinetele medicale menționate, unitățile sanitare ambulatorii de specialitate cu personalitate juridică, cele fără personalitate juridică dar care au în structura organizatorică cabinete în una sau mai multe dintre specialitățile menționate mai sus, centrele de diagnostic și de tratament care au astfel de cabinete, centre medicale, unități sanitare ambulatorii de specialitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: