La Șerbăuți

Maria Băsescu a împărțit ajutoare trimise de Ioana Băsescu

Soția președintelui țării a participat la sfințirea casei reconstruite după inundații a familiei Ivanasciuc Maria Băsescu, soția președintelui Traian Băsescu, a participat, ieri, la Șerbăuți, la ceremonia de sfințire a primei case reconstruite după inundații și le-a arătat localnicilor fotografii cu bunica sa, care s-a refugiat în acest sat în timpul războiului.
 

Maria Băsescu a spus că a venit la Șerbăuți pentru că aici s-a refugiat bunica sa din comuna Arbore, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La casa reconstruită în urma inundațiilor, aparținând familiei Ivanasciuc, Maria Băsescu a participat la sfințire și a dăruit familiei o icoană cu Maica Domnului. După aceea, soția președintelui, care a adus familiilor sinistrate paturi care trebuie montate, a împărțit personal celor 7 familii rămase fără case paturi, lenjerii, pături și perne, precizând că toate sunt donate de Ioana Băsescu. Ea le-a oferit copiilor din sat prăjituri și le-a urat să se bucure de noile case și să nu mai treacă prin asemenea necazuri. La Serbăuți au fost prezenți și au ajutat la împărțirea ajutoarelor președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și prefectul Sorin Arcadie Popescu. În comuna Șerbăuți au fost distruse de inundații 7 case, dintre care una a fost reconstruită; în cazul celorlalte 6 lucrările de reconstrucție sunt în diferite stadii de execuție. Casele sunt reconstruite atât cu materiale primite de la Guvern, cât și din donații. Soția președintelui s-a aflat în localitatea suceveană Șerbăuți și în 15 iulie, când a dus un transport cu materiale de construcție, spunând că acestea au fost colectate de Ioana Băsescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: