Din ce în ce mai puțini de la o vreme…

Poate că raportul economic sau chestiunile legate de felul cum să folosească, într-un mod care să nu aducă atingere statului, biletele de călătorie gratuite i-au interesat mai puțin pe membrii filialei Suceava a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR), strânși ieri dimineață, parte din câți or mai fi rămas, în Sala „Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ, la conferința lor județeană.
 

S-au tot foit, bătrânește, pe scaune, au ascultat micile discursuri ale reprezentanților autorităților, în persoana vicepreședintelui CJ Vasile Ilie și a subprefectului Angela Zarojanu, iar celularele, cu sunetul de apel dat în mod necesar la maximum, s-au tot certat între ele, fără supărarea nimănui. La un moment dat, însă, obișnuiți de pe front, atunci când nu aduceau atingere statului, ci se murea sau erau mutilați pentru ca el să existe, să asculte în tăcere cuvântul superiorului, l-au ascultat în mare tăcere. Generalul de brigadă (r.) Crăciun Badea, șeful ANVR Suceava, a dat citire unui discurs al generalului de armată (r.) Marin Dragnea, invalid de război, președintele ANVR, adresat președintelui României, Traian Băsescu. Au auzit, astfel, ce a auzit și șeful statului din gura generalului: în Croația, invalizii de război primesc de la stat între 1500 și 3000 euro; în Turcia, ofițerii și generalii, când sunt trecuți în rezervă, primesc de la stat locuință în proprietate, la cheie, în garnizoana în care se stabilesc; în Polonia, veteranii și invalizii de război au pensii speciale de până la 5500 de euro; în Rusia, toți veteranii au fost împroprietăriți de actualul guvern cu apartamentele în care locuiau cu chirie, că pensiile le sunt acestora de până la 5000 de dolari. În România, un invalid de război gradul I primește 409 lei, un invalid gradul II – 350 lei, iar un veteran – o rentă de 222 de lei. Comentarii? Nu. Aceeași tăcere și niște bătrâni cu capetele plecate, foindu-se pe scaune, cu celularele lor date la maximum, din ce în ce mai puțini de la o vreme, care au servit, cândva, cu toată ființa lor, patria…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI