Pe DN 17 A

De joi se circulă peste podul de la Dornești

Circulația pe podul peste râul Suceava de pe DN 17 A, din comuna Dornești, va fi reluată joi, în devans față de termenul de finalizare stabilit inițial, respectiv 15 noiembrie. Anunțul a fost făcut ieri de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a informat că și reparațiile la calea ferată Suceava – Dornești vor fi finalizate, conform termenelor stabilite, în data de 11 noiembrie. Președintele CJ a spus că după refacerea căii ferate se va relua traficul internațional spre Ucraina și va putea fi adus și cărbunele necesar pentru funcționarea centralei electrotermice a Termica SA Suceava.
 

Gheorghe FLUTUR

Gheorghe Flutur a mai declarat că Ministerul Transporturilor va aloca suma de 2,3 milioane de lei pentru repararea liniei de cale ferată Cacica – Păltinoasa, afectată de inundații. El a mulțumit ministrului transporturilor, Anca Boagiu, pentru „promptitudine și seriozitate” în refacerea infrastructurii de transport afectate de inundații. Președintele CJ Suceava a mai anunțat că ultimul obiectiv care trebuia modernizat pe drumul european E 576, un pod în zona localității Molid, va fi dat în folosință marți după-amiază. „Putem spune că în această zi se încheie modernizarea acestui drum”, a spus Flutur. El a menționat că proiectul de modernizare a E 576 (DN 17), Suceava – Cluj-Napoca, a fost inițiat de actualul președinte Traian Băsescu, în anul 2000, când era ministru al transporturilor, finanțarea a fost asigurată în 2004, iar cea mai mare parte a lucrărilor au început în 2005. În timpul inundațiilor din luna iulie, unul dintre pilonii podului rutier peste râul Suceava, în localitatea Dornești, a fost distrus de apele revărsate, iar o bucată din pod s-a prăbușit, făcând imposibilă circulația rutieră în zonă. Pilonul care fusese distrus de ape a fost dat jos, fiind întăriți ceilalți piloni, iar bucata de platformă betonată a podului, care s-a prăbușit, a fost înlocuită cu o structură metalică. Președintele Traian Băsescu a inspectat de 6 ori lucrările la podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret – Rădăuți, ultima dată când s-a aflat în zonă, pe 22 octombrie, el anunțând că podul va fi redat circulației înainte de 15 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: