Criză pentru căței

Un oarece studiu realizat recent de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de recrutare din România (cercetare menită – nota bene – și pentru a menține atenția asupra site-ului respectiv, nu doar de dragul informării potențialilor clienți) arată că, în contextul crizei, majoritatea tinerilor (unii dintre ei absolvenți sau nu demult absolvenți) ar fi renunțat la pretenții salariale pe care le vor fi avut anterior ei sau alții ca ei. Și mai arată că, pe fine de an, “timid” (într-o părere…) oferta de joburi ar fi început să crească.
 

L.D. Clement

Unde, cum – e dificil de deslușit (și poate că nici nu merită să adâncești chestiunea). Însă ce evidențiază, cu adevărat interesant, studiul sunt unele dintre cele mai bine plătite meserii din România momentului. Și că printre cele mai mari lefuri (media – 608 euro/ lună) le-ar atrage “specializările tehnice” (vizați fiind exact inginerii, despre care cu ceva vreme în urmă se zicea că n-ar mai avea rost prin țară; acum s-ar spune că ar exista pentru ei posturi berechet; dar ei – mai ales – nu trebuie, credem, să ia vestea de bună). Și nu în cele din urmă contabilii și juriștii. Dar în vârful ascuțit al topului s-ar afla, de fapt, analiștii de afaceri, cărora li s-ar oferi un salariu mediu lunar de 620 euro. Ce s-ar putea înțelege de aici? Și că criza e… doar pentru căței. Și că vor fi existând, pe ici-colea, dulăi (și nu tocmai la angajați mă gândesc!) cu afaceri care duduie, în scârba crizei. Sau, cine știe (în afară de ce știu ei)?, chiar din criză nutrindu-se.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: