Supărate că sunt puse la plăți suplimentare

Asociațiile de proprietari amenință cu renunțarea la repartitoare

> Din nefericire pentru acestea, dacă la montare a fost necesară semnătura a 80% din proprietarii condominiului, pentru ruperea contractului cu operatorul este obligatoriu acordul tuturor beneficiarilor > Pentru stabilirea echivalentului termic, în imobilele de locuit trebuie plasat cel puțin un repartitor „martor”, asociațiile cerând ca montarea acestuia să se efectueze pe cheltuiala prestatorului
 

Asociațiile de proprietari nu vor să plătească pentru repartitoare de costuri suplimentare la subsolul blocului, în uscătoare sau pe casa scării. Imperativul montării acestora a apărut potrivit Ordinului 343/2010 al Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunale, privind reglementarea repartizării energiei termice în imobilele de tip condominiu, actul normative precizând că la un bloc ar trebui montat cel puțin un repartitor „martor” sau „spion”. La întrevederea de ieri, cu reprezentanții firmelor de repartitoare Elsaco și Techem, președinții și administratorii de asociații le-au cerut acestora să suporte contravaloarea echipamentelor cu pricina, în caz contrar, mulți dintre beneficiari fiind dispuși să renunțe la serviciile celor doi operatori. Solicitarea este justificată prin aceea că persoanele racordate la sistemul centralizat de termoficare sunt sărăcite de pe urma crizei economice și că, pe lângă facturile usturătore la încălzire, nu sunt dispuse să mai scoată și alți bani din buzunare. Problema este că, dacă la montarea robinetelor termostat și a repartitoarelor de costuri a fost necesară semnătura a 80% din proprietarii condominiului, pentru ruperea contractului cu operatorul este obligatoriu acordul tuturor beneficiarilor de pe scară sau din bloc, după caz. Data-limită pentru stabilirea echivalentului termic a expirat pe 31 octombrie, până acum doar 75% din scările de bloc parcurgând această procedură. Ordinul precizează că, în situația în care nu este stabilită suprafața echivalentă termic, pentru spațiile comune și coloanele de transport care tranzitează apartamentele proprietarii de pe condominiu vor plăti suplimentar o sumă care acoperă contravaloarea a 30% din cantitatea de energie termică înregistrată de gigacalorimetrul de la subsol. Prevederile sunt valabile pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie din apropiatul sezon rece, pentru ca, în noiembrie, martie și aprilie, cota de repartizare să fie de 50% din consumul evidențiat de aparatul de măsură a consumului de energie termică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: