Contrabanda cu țigări – flux continuu la frontieră

În ziua de 29.10.2010, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei de țigări, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca „Ford”, condus de numitul Mircea B., în vârstă de 58 de ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus.
 

La verificarea autovehiculului, potrivit așteptărilor: în interiorul acestuia, o importantă cantitate de țigări. Mașina a fost condusă la sediul S.P.F. Vicov, unde, în urma inventarierii cantității de țigări a rezultat un număr de 2.000 pachete, marca „Doina”, de proveniență R. Moldo-va, pentru care șoferul nu deținea documente legale de proveniență. Marfa, în valoare de 10.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar numitului Mircea B. i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov, în vederea continuării cercetărilor. Două zile mai târziu, la P.T.F. Siret s-a prezentat, pentru a intra în țară, con-ducând un microbuz marca „Gas”, cetățeanul ucrainean Viorel F., în vârstă de 32 de ani. Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit, înfășurate pe corpul persoanei, precum și în portbagajul autoturismului, 170 pachete de țigări marca „Viceroy”, de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de 725 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar persoana în cauză – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca „Gas” a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret până la achitarea amenzii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: