Constructorii suceveni ar putea plăti garanție de salubritate

La terminarea lucrărilor și aducerea zonei la starea inițială, investitorii își vor recupera banii achitați la autorizare Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, ar putea înainta Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care să instituie o nouă taxă pentru firmele de construcții, cât și pentru constructorii în regie proprie.
 

Aceasta ar urma să fie percepută înainte de demararea lucrărilor și se va constitui ca o garanție a efectuării curățeniei la locul de muncă și aducerii zonei la starea de salubritate de dinainte de începerea investiției. Cu această idee vine consilierul municipal Corneliu Cașu (PSD), care a semnalat că în prejma perimetrelor în care se execută lucrări de construcții, se face o mizerie de nedescris. Consilierul municipal i-a remarcat, în acest sens, mai ales pe cei care își reabilitează termic pe proprie socoteală blocurile în care locuiesc. „Trebuie să găsim o soluție, inclusiv pentru firmele de construcții, astfel încât să fie plătită o taxă, deoarece vedem cu toții ce rămâne în urma acestora. Nenorocire este mai ales după cei care fac reabilitare termică. Nici măcar nu se poate deschide un geam, pentru că polistirenul zboară peste tot”, relevă dl Cașu, adăugând că taxa în cauză ar putea fi percepută la emiterea autorizației de construire. Primarul Lungu a declarat că, într-adevăr, cele semnalate se confirmă și că, pe lângă sancționarea constructorilor cu pricina, se va analiza și posibilitatea introducerii unei garanții financiare, în baza căreia investitorii se vor obliga la efectuarea curățeniei. „Cei care reabilitează blocurile, în special în regim privat, fac foarte multă mizerie. Cred că este bine să îi monitorizăm, să îi mai amendăm, dar și să introducem această taxă de achitat o dată cu autorizarea”, subliniază edilul-șef, menționând că garanția va fi restituită după salubrizarea zonei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: