Proiectul „Pașaportul Verde” propune o soluție pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Asociația Tășuleasa Social și Coca-Cola HBC România vor iniția vineri, 7 mai 2010, în cadrul proiectului „Pașaportul Verde”, o campanie locală de informare prin care să prevină aruncarea deșeurilor în natură și să încurajeze colectarea selectivă a acestora în zonele rurale. Acțiunea, care se va desfășura în zona bazinului Negrișoara, județul Suceava, este susținută de Ministerul Mediului și Pădurilor și Parcul Național Călimani.

 

250 de angajați Coca-Cola HBC România și familiile acestora s-au oferit voluntari și vor curăța malurile pârâului Negrișoara, alături de asociația Tășuleasa Social. În aceeași zi, voluntarii Tășuleasa Social, care participă la pro-gramul de training din cadrul proiectului „Pașaportul Verde”, vor merge din casă în casă și le vor vorbi localnicilor despre efectele dezastruoase ale depozitării deșeurilor în natură. În același timp, ei vor oferi o soluție pentru această problemă: colectarea selectivă a deșeurilor. Tinerii vor împărți saci de colectare a plasticului, care vor fi predați ulterior unui colector local. În schimbul sacilor cu PET-uri și ambalaje reciclabile, sătenii vor primi niște tichete prin care vor beneficia de diminuarea taxei de salubrizare. Acest mecanism este realizat în cooperare cu autoritățile locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: