Congresul Internațional de Stomatologie de la Suceava

„Cabinetul Dentar, Criza Economică și Bucovina Turistică”

Deschiderea oficială a Congresului Internațional de Stomatologie intitulat „Cabinetul Dentar, Criza Economică și Bucovina Turistică” a avut loc ieri, în sala „Auditorium” a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Prezent, în calitate de gazdă, la eveniment, care se desfășoară sub egida Colegiului Medicilor Dentiști din Suceava, rectorul Adrian Graur a declarat că județul nostru ar avea resursele necesare să facă turism medical, mai ales că tariful practicat de stomatologii suceveni este cu mult mai mic față de cel practicat de colegii lor de breaslă de peste hotare. „Conceptul de turism medical nu este unul nou. Nu este o noutate că oamenii migrează pentru scurt timp ca să-și rezolve problemele medicale”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Graur.

 

În acest context, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să-l felicite pe dr. Ioan Costea, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Suceava, pentru că a avut inițiativa organizării congresului internațional. „Ne-am sfătuit cu câteva luni în urmă și mă gândesc că tagma aceasta, a stomatologilor, a medicilor dentari este prima care a luat drumul privatizării și trebuie să apreciem acest lucru. Traversăm o perioadă grea. Nu mi-am propus să discut astăzi, aici, despre criză. Dacă vom face multe simpozioane despre criză o să ajungem la, concluzia că trebuie să facem buncăre anticriză și nu cred că acesta este scopul. Dacă ne gândim la activitatea dumneavoastră și la zona noastră chiar că ar trebui ca noi, administrația locală, să integrăm mai mult această formă de turism. Bucovina este una dintre destinațiile turistice care a început să prindă contur. Suceava are peste 4000 de pensiuni turistice. Suceava este zona unde turismul cultural este la el acasă. Mai avem încă foarte multe de făcut”, a declarat Gheorghe Flutur.
La deschiderea evenimentului care se desfășoară în perioada 6 – 8 mai au fost prezenți ieri, alături de dr. Ioan Costea, Angela Zarojanu, subprefect al județului, Dan Gabriel Gospodaru, parlamentar PD-L de Suceava, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, rector al U.M.F „Gr. T. Popa” Iași, prof. dr. Mihai Augustin, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din România, numeroși medici dentiști practicieni din 8 țări europene: România, Italia, Germania, Austria, Anglia, Belgia, Ucraina și Republica Moldova.
După alocuțiunile oficialilor, medicii dentiști au început să discute în sensul identificării de soluții pentru ieșirea din criza economică care le-a afectat și lor simțitor activitatea. În acest scop, ei s-au reunit într-o sesiune de lucrări care a fost găzduită tot de Universitatea „Ștefan cel Mare”.
Potrivit programului, astăzi, participanții la congres se vor deplasa la Gura Humorului, unde va fi organizată o nouă sesiune de lucrări, care va fi urmată de o masă rotundă.
Rădăuțiul va găzdui a treia zi a congresului internațional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: