Siret, un oraș aruncat sub zodia crimei profesioniste

Două cruci din lemn, încă nescrise, ne întâmpină, sprijinite de peretele casei familiei Săviuc Dumitru și Maria, bunicii Ralucăi Hrițcu și părinții mamei sale, Camelia-Carmen. Lemnele tac parc-ar vorbi între ele, despărțite de o scară proptită spre cer, martor acceptat la ce au a-și spune, iar ceața deasă care s-a lăsat de la primele ore peste Bălineștii Grămeștilor cerne și mai multă tristețe peste acoperișuri.

În încăperea priveghiului, camera cea mare a casei, tânguirile mocnite ale Mariei Săviuc n-au loc de cele două sicrie inegale, împodobite cu dantelă imaculată, unul lângă altul, în care odihnesc trupurile ființelor la care a ținut atât: „Unde te-aai duus, puiul mamiiii…?”. Femeia în vârstă, învelită în negru, se apleacă în răstimpuri la mâinile încrucișate pe piept ale fetei sale și le sărută pe rând, secunde în șir: „Unde ai să faaci tu treabă de-acumaaa?… Tu, care nu stăteai o clipă… și roboteaai întruna cu mânuțele astea!… Doamne, Doamne!… Doamne?…”.

 

Vasile Hrițcu

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: