Ciprian Anton și-a dat demisia

După Anton, potopul. Cetatea se va desființa !

Peste AFC Cetatea Suceava s-a pus lacătul. S-au tras obloanele. Nu pentru că ar fi cine știe ce valori la acest club. Pentru că incompetența a fost cuvântul de ordine în rândul celor care au condus gruparea din Areni. Și pentru că autoritățile publice au stat cu mâinile în șold atunci când presa locală a scos la iveală măgăriile care s-au făcut la acest club. FC Cetatea va deveni istorie. O istorie neagră a unui fotbal sucevean care, de-a lungul timpului, a cunoscut și succese.

 

Ciprian Anton

Salvarea Cetății ar fi să vină un investitor care să achite datoria către Fisc

După o discuție avută ieri dimineață cu primarul Ion Lungu, președintele Cetății Suceava, Ciprian Anton, în sfârșit și-a prezentat demisia de la conducerea clubului și a lăsat de înțeles că echipa fanion a județului se va desființa. “Eu mi-am prezentat oficial demisia în fața domnului primar și a întregului staf. Dacă în două săptămâni se va găsi cineva cu bani care să preia clubul și să achite în integralitate datoriile către stat, e binevenit. Chiar vreau să fac un apel către toți oamenii de afaceri să se găsească cineva care să salveze fotbalul de la Suceava. Echipa are deja cancer și nu am fi putut decât să prelungim această boală, nicidecum să o vindecăm”, a declarat Anton.
Practic, în acest moment, Cetatea Suceava nu mai are nicio susținere financiară și, odată cu venirea deciziei definitive și irevocabile a Judecătoriei Suceava, clubul se va desființa și va fi dezafiliat de la FRF. Singura șansă de salvare a Cetății este ca, în cel mai scurt timp, să vină un om de afaceri care să achite integral datoria Cetății față de Fisc. “Acum să-l văd pe dl Alexandrescu dacă vine să investească la Cetatea. Eu doar de dumnealui am auzit că ar fi interesat de așa ceva. Postul de președinte este disponibil acum. Eu voi mai fi la dispoziția clubului încă două săptămâni. Jucătorii au fost înștiințați despre asta și sunt liberi să plece la alte echipe, sigur, cu dezlegare din partea Cetății”, a mai spus Ciprian Anton.

Primăria nu mai poate da bani Cetății

La discuțiile avute în această dimineață cu Ciprian Anton și Ioan Radu, primarul Ion Lungu le-a spus acestora că Primăria și Consiliul Local nu mai au cadrul legal pentru a sprijini echipa de fotbal. În consecință, Cetatea nu va mai beneficia de cei 10 miliarde de lei vechi, bani care reprezentau singura finanțare a clubului din Areni.
Președintele demisionar al grupării din Areni regretă faptul că FC Cetatea a ajuns în pragul desființării din cauza unor datorii la stat. “Cu statul nu ai cum să lupți. Din păcate, e dureros că s-a început cu Suceava. Mai sunt multe alte cluburi în țară care au datorii mari la stat, dar acolo nu s-a ajuns într-o astfel de fază. La noi nu s-a ajuns la o înțelegere pe plan local. Eu m-am consultat cu mai mulți juriști, am discutat și cu cei de la Fisc și singura șansă de salvare e ca în scurt timp să se plătească datoria de 23,4 miliarde. Dacă va veni un investitor, atunci acesta poate depune recurs la decizia Judecătoriei Suceava și prin achitarea datoriei, clubul și-ar putea continua activitatea”, a mai spus Anton.

Se pierd o sumedenie de jucători. Bani publici duși pe Apa Sâmbetei

Prezenți, ieri, la Stadionul “Areni”, jucătorii echipei locale de fotbal au fost trimiși acasă, nu înainte de a li se comunica faptul că FC Cetatea își încheie activitatea. Toți fotbaliștii au predat echipamentele de joc și, în cazul în care vor fi doriți de alte echipe, vor primi dezlegarea din partea grupării de pe Areni.
Edilul Sucevei Ion Lungu a precizat că Primăria ar putea sprijini financiar o altă echipă de fotbal dacă aceasta întrunește toate cerințele legale pentru a putea primi bani de la bugetul local. Cea mai bine poziționată grupare de a primi banii alocați pentru FC Cetatea este, fără-ndoială, Rapidul.
Pentru a umple golul lăsat de dizolvarea FC Cetatea, a apărut ca variantă preluarea echipei de Liga a III-a CS Gura Humorului. Numai că acest lucru nu este posibil la jumătatea competiției, iar din punct de vedere legal, Consiliul Local Suceava nu poate sprijini financiar o asociație sportivă ce aparține scriptic altui oraș.
Odată cu desființarea FC Cetatea, nu doar formația de liga secundă va dispărea de pe harta fotbalului românesc, ci și echipa „satelit”, care activează în eșalonul 4. De asemenea, nu vor scăpa de excluderea din campionatul național nici grupele de juniori A și B, aceeași soartă urmând să o împărtășească și grupa de juniori C pregătită de Silviu Stănescu, care evoluează în campionatul județean, ceea ce înseamnă că o mulțime de tineri talentați vor rămâne de izbeliște.
Antrenorul Ioan Radu nu vede nicio posibilitatea ca FC Cetatea să-și mai poată continua activitatea în condițiile actuale. „E păcat că s-a ajuns în această situația tocmai acum, când am început să construim o echipă din jucători de perspectivă, localnici, care ar fi avut șansa să joace în eșalonul secund. Suntem puși în situația să pierdem un fond de jucători buni, în care s-a investit muncă și bani în ultimii ani”, a declarat tehnicianul Cetății.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: