La mulți ani !

În urmă cu un an, semnatarul de acum al acestor rânduri îi sugera colegului nostru senior Sava Bejinariu o tabletă pe cât posibil optimistă pentru ultima zi din an. Potrivit… declarației sale publice, din prima pagină a cotidianului „Crai nou”, el n-a ezitat să încerce (iar titlul rândurilor sale era chiar „Să fim optimiști!”), deși, analizând lapidar situația țării și a oamenilor săi, aceasta părea să capete o tentă albăstruie din ce în ce mai intensă, așa încât urările rozalii să nu poată fi suficient de întemeiate.

 

L.D. Clement

Punându-și la încercare „optimismul calculat”, poate și-a călcat, totuși, pe inimă sugerându-vă să fiți, la rându-vă, optimiști. După opinia mea, s-a dovedit ulterior că situația a fost/ este mai albastră decât ne-am fi îngăduit a crede…, cu tot optimismul! Totuși, mai sunt doar câteva ceasuri până ce ne despărțim de un an așa cum fu și intrăm în altul (pe care ni-l dorim mai bun). Mă încumet, așadar, să vă spun că ar fi bine să fim optimiști cât ne țin experiența și puterile, cu gândul de a nu părăsi nicio clipă lupta noastră pentru noi înșine, ca indivizi, ca suflete. Să avem încredere în noi înainte de a avea încredere în alții și să facem pentru noi cât mai mult (nu-i vorbă de egoism sau de oportunism aici), înainte de a crede că alții ar putea sau înainte de a cere ca alții să vrea să facă ceva pentru noi! Și, dacă se poate, mai întâi de toate, să nu uităm (în toate cele pe care le gândim și le facem) că suntem oameni. La mulți ani în omenie, oameni buni!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: