Pentru angajații instituțiilor de învățământ din subordinea CJ

Șase tichete-cadou

 

Cu toate că de-a lungul întregului an 2009 s-a bătut monedă pe austeritatea bugetară și pe imperativul realizării de economii, Moș Crăciun a fost larg la pungă cu angajații instituțiilor de învățământ din subordinea Consiliului Județean și finanțate din taxele și impozitele adunate de la contribuabili. Respectivii lucrători se bucură de generozitatea Moșului grație unei rectificări care a mizat pe iuțeala de mână a inițiatorilor și nebăgarea de seamă a aleșilor județeni. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu două zile înainte de Crăciun, iar acordarea facilităților cu pricina a fost trecută ușor cu vederea.
„La solicitarea instituțiilor de învățământ subordonate Consiliului Județean, propunem a se acorda un număr de 6 tichete-cadou pentru fiecare salariat, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă”, se arată în expunerea de motive la inițiativa legislativă votată de consilierii județeni.
Stimulentele vin după ce cu aproximativ o lună în urmă, pe fondul măsurilor de trimitere a bugetarilor în concediu fără plată obligatoriu, consilierii județeni au renunțat la o parte din drepturile bănești care decurg din calitatea de ales. Astfel, în lunile noiembrie și decembrie, consilierii județeni au primit indemnizații doar pentru o singură ședință de plen și doar una singură de dezbateri în comisiile de specialitate. Demersul survine constrângerilor bugetare determinate de criza economică, pe acest fond conducătorii autorităților și instituțiilor publice având obligația diminuării, în medie cu 15,5%, a cheltuielilor lunare de personal. Comisia paritară și reprezentanții salariaților aparatului de specialitate al executivului județean au propus demersuri combinate de reducere a cheltuielilor salariale, venitul net al fiecărui angajat reducându-se, astfel, în medie, cu 20%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: