Pandemia aduce față în față Arhiepiscopia și DSP

 

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a avut o întrevedere cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în cadrul căreia s-a ajuns la concluzia că “trebuie să existe o colaborare între cele două instituții pentru promovarea unui mod de viată sănătos și desfășurarea în bune condiții a campaniilor de vaccinare aflate în derulare”, precizează conducerea DSP.
Întâlnirea s-a făcut la solicitarea acesteia, ca urmare a răspândirii unor pliante și materiale apărute în reviste ale unor fundații creștin-ortodoxe care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Suceava, materiale în care sunt contestate “calitatea și efectele anumitor tipuri de vaccin utilizat în campaniile de vaccinare ale Ministerului Sănătății”. Materialele respective au vizat atât vaccinul împotriva virusului AH1N1, cât și pe cel împotriva cancerului de col uterin.
“Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au adresat o serie de întrebări referitoare la vaccinurile noi apărute (efecte și compoziție) și și-au exprimat sprijinul pentru aceste campanii, în condițiile în care acestea fac bine populației.
Specialiștii DSP Suceava pot furniza informații despre vaccinul gripal cu tulpină pandemică (AH1N1) și vaccinul anti-HPV, informații bazate pe date științifice, ca și materiale informative în acest sens, preoților și fundațiilor creștine interesate de acest subiect”, a precizat conducerea DSP.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: