Foștii șefi de la OS Mălini, Pătrăuți și Vatra Dornei sunt cercetați penal

Conducerea Direcției Silvice Suceava a sesizat poliția după ce a constatat că au dispărut, din pădurile administrate de cei trei, arbori în valoare de peste 200.000 lei > „Am formulat sesizări către organele de cercetare penală, considerând că este vorba despre fapte foarte grave, săvârșite prin implicarea directă a unor lucrători silvici cu răspundere”, a declarat șeful DS Suceava, Mihai Mihețiu
 

inginerul Mihai Mihețiu

Trei foști șefi de ocoale silvice din județul nostru sunt cercetați penal după ce a fost constatată lipsa din gestiune a unor cantități importante de material lemnos din pădurile pe care le-au avut în administrare.
Este vorba de Gheorghe Negru, fost șef la Ocolul Silvic Mălini, Adrian Popescu, fost șef la Ocolul Silvic Pătrăuți, și Ion Gligan, fost șef la Ocolul Silvic Vatra Dornei.
Toți trei, împreună cu alți opt șefi de ocoale din județ, au fost schimbați din funcție după intrarea în prerogative a actualei conduceri a Direcției Silvice Suceava, în luna noiembrie anul acesta, pe criterii „morale și profesionale”, spunea atunci noul staff.
„În urma unui control de fond efectuat în perioada 3 – 17 noiembrie s-au constatat pagube foarte mari, pentru a căror răspundere revine celor trei foști șefi de ocoale. Nu este vorba despre tăieri ce nu pot fi justificate, ci de o implicare directă a lor, prin folosirea ilegală a ciocanului de marcat. Am formulat sesizări către organele de cercetare penală, considerând că este vorba despre fapte foarte grave, săvârșite prin implicarea directă a unor lucrători silvici cu răspundere”, a declarat șeful Direcției Silvice Suceava, Mihai Mihețiu.
Cea mai mare diferență după controlului intern din noiembrie s-a constat la OS Mălini, unde au fost marcați și tăiați ilegal arbori în masă de aproape 556 mc, înregistrându-se astfel o lipsă în valoare de 161.811,02 lei.
La OS Pătrăuți au dispărut din gestiune, tot prin folosirea ilegală a ciocanului silvic, 41 de arbori în valoare de 31.800 de lei, iar de pe raza OS Vatra Dornei, copaci în masă de 76 mc, în valoare de 13.588 de lei. Ultimii se aflau pe un teren particular, astfel că de dispariția lor va răspunde și proprietarul pădurii.
Gheorghe Negru, Adrian Popescu și Ion Gligan au fost suspendați din actualele funcții pe durata cercetărilor penale. Conducerea DS Suceava a aplicat sancțiuni administrative, respectiv diminuarea salariilor în diferite cuantumuri și pe diferite perioade de timp, operate și asupra unor membri din subordinea celor trei, în funcție de gradul lor de complicitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: