Muncă la negru la firme din silvicultură și prelucrarea lemnului

Un singur operator a încasat o amendă de 12000 de lei, el având la lucru 6 persoane fără contract individual de muncă
 

Recent, inspectorii de muncă suceveni au fost implicați într-o campanie națională de verificări în silvicultură, exploatare forestieră și prelucrarea lemnului. Directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Gabriel Harja, declară că au fost controlați 85 de angajatori, 12 persoane fiind descoperite că activau fără forme legale de angajare. Drept urmare, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 32.500 de lei.
„Campaniile noastre vizează, în special, combaterea muncii la negru și, de asemenea, domeniile care prezintă un risc ridicat, în scopul protejării sănătății și integrității salariaților”, subliniază dl Harja. Directorul coordonator al ITM Suceava arată că au fost constatate deficiențe multiple, printre care neîncheierea în formă scrisă a contractului colectiv de muncă, neîntocmirea regulamentului intern, negarantarea la plată a salariului minim stabilit, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, nerespectarea repausului săptămânal și nerespectarea coeficienților de ierarhizare.
Cea mai mare amendă, de 12000 de lei a fost aplicată la SC Medianex Vatra Dornei, firmă care a avea la lucru, fără contracte de muncă individuale, 6 persoane. Alți 12 agenți economici din domeniu au fost sancționați cu câte 1500 de lei fiecare, aceștia având câte un prestator la negru sau obligând muncitorii la muncă suplimentară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: