În cadrul unei campanii umanitare pentru Ucraina

DSP roagă farmaciile să doneze medicamente și materiale sanitare

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava inițiază o campanie umanitară de ajutorare a Ucrainei, țară grav afectată de gripa porcină, de aceea conducerea instituției face un apel la farmaciile din județ pentru a dona medicamente și materiale sanitare.

 

Campania umanitară este urmare a apelului lansat de Consulatul General al Ucrainei la Suceava, care cere sprijin pentru combaterea gripei cu virusul AH1N1. “Toate medicamentele și materialele sanitare donate prin bunăvoința farmaciilor sucevene vor fi colectate la Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava de o persoană mandatată, în acest sens, de conducerea instituției și care va primi aceste donații. Informații suplimentare referitoare la campania de ajutor medical umanitar pot fi obținute la telefoanele 0230 514557, 0330 401136, 0330 401436”, a precizat directoarea adjunctă a DSP Suceava, dr. Marinela Grădinaru.

Farmaciștii suceveni răspund pozitiv apelului

Președinta Colegiului Farmaciștilor Suceava, Doinița Cocriș, ne-a precizat ieri că farmaciștii suceveni vor răspunde pozitiv la solicitarea Consulatului General al Ucrainei la Suceava, iar în acest sens se va discuta în Comitetul director despre modalitățile de ajutor. Dna Cocriș consideră că este mai bine să se strângă bani cu care să se cumpere medicamente din depozit, pentru a fi aceleași tipuri, dar în cantități mai mari. În acest sens, există varianta ca farmaciștii să doneze o parte din cotizație sau fiecare farmacie să ofere o sumă de bani. Oricum, modalitatea se va stabili în 1-2 zile. Doinița Cocriș a spus că și Ucraina ne-a ajutat la Revoluție, când ne-a trimis algocalmin și antibiotice, cele mai bune ajutoare provenind din țara vecină.
Reprezentanții Consulatului au transmis și o listă de medicamente și materiale sanitare de care este nevoie în Ucraina, dar, din păcate, nu există toate aceste medicamente în depozite. Dna Cocriș a specificat că se pot trimite vitamine, antihistamine generația II-IV, miorelaxanți, Amocsiclav, Dexamethasone.
În adresa trimisă Prefecturii Suceava, consulul general al Ucrainei la Suceava, Yurii Verbytskyi, a informat că, din 30 octombrie, 9 regiuni din Ucraina “sunt în stare de carantină” din cauza epidemiei de gripă porcină, iar numărul victimelor “crește intensiv”. “La momentul de față au fost luate măsuri pentru nerăspândirea bolii infecțioase, dar deja încă 10 regiuni sunt în pericolul carantinei. Combaterea gripei necesită aparate medicale și medicamente în cantități mari, care sunt asigurate parțial de autoritățile ucrainene, parțial de ajutorul umanitar oferit de țările voluntare”, se precizează în adresă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: