Schimbare la față și parcări subterane în centrul Sucevei

Primarul Ion Lungu speră ca în sezonul rece 2009-2010 să fie desemnați și constructorii, astfel încât în primăvara viitoare să demareze lucrările efective

Mâine, la sediul executivului sucevean, vor avea loc licitațiile pentru desemnarea firmelor care vor întocmi proiectul tehnic pentru reabilitarea străzilor din municipiul reședință de județ, precum și cel de reabilitare a zonei centrale a urbei, inclusiv de înființare de parcări subterane în același perimetru.

 

Primăria Suceava

Primarul Ion Lungu precizează că finanțarea va fi accesată în cadrul Programului Regional Operațional (POR), fondurile fiind acordate în calitatea de pol de dezvoltare urbană pe care municipiul Suceava o are. Prin POR, dar și din alte surse financiare, se are în vedere reabilitarea mai multor străzi din municipiu, modernizarea pasajului CFR Burdujeni, realizarea de parcări subterane, modernizarea de parcuri, precum și înființarea unui sistem de supraveghere cu camere video a zonelor cu potențial infracțional.
Valoarea totală a fondurilor ce vor fi accesate prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor”, este de 28,8 milioane de euro, eligibile fiind 23,4 milioane de euro. Pentru demararea proiectului, în bugetul local pe anul viitor se vor prinde, cu această destinație, până la 3 milioane de lei. În același scop, Ministerul Dezvoltării Regionale va asigura un avans de 3 milioane de euro. În cadrul aceluiași program, licitația pentru întocmirea proiectului tehnic de ridicare a Centrului de susținere a tradițiilor bucovinene a fost câștigată de firma suceveană Arhitectura Grafica Design, pentru 99.000 de lei. Imobilul este o construcție cu destinație culturală, care se va înălța pe locul vechii centrale de amoniac care asigura funcționarea Patinoarului artificial Suceava. Primarul Ion Lungu speră ca în sezonul rece 2009-2010 să fie adjudecați și executanții, astfel încât în primăvara viitoare să demareze lucrările efective.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI