Firmele de la reabilitarea termoficării

Sancționate pentru că au lăsat sucevenii în frig

Constructorii respectivi riscă și includerea pe lista neagră a societăților neserioase

Municipalitatea suceveană speră ca, pe parcursul acestei săptămâni, apa caldă și căldura să ajungă în casele tuturor locuitorilor urbei reședință de județ.

 

„Săptămâna aceasta vom definitiva furnizarea apei calde și căldurii pentru toți sucevenii”, a declarat ieri primarul Ion Lungu. Edilul-șef este supărat că firmele constructoare nu s-au ținut, din nou, de cuvânt și nu au finalizat lucrările la rețele și punctele termice la finele săptămânii trecute, nerespectând, pentru a nu știu câta oară, termenul asumat. Dl Lungu a precizat că, în cazul acestora, se pune problema aplicării sancțiunilor din contract, dând ca exemplu negativ pe Aquaterm Botoșani, Test Prima Suceava, Hidrotemiz Roman și Hidroterom Suceava. „Societățile respective au dovedit că nu sunt serioase, neavând forța de muncă necesară. O să aplic penalitățile prevăzute în contract, pentru întârziere și prejudiciul adus”, a explicat Ion Lungu. Primarul a menționat că penalitățile sunt de 1% pe zi din valoarea lucrărilor rămase neterminate, constructorii respectivi riscând și includerea pe lista societăților cu belele.
Din cele 52 de puncte termice de pe raza municipiului Suceava, ieri dimineață funcționau 49. La punctul termic de pe strada „Tipografiei” se bucurau de apă caldă și căldură 90% dintre racordați, la „Obcini 1” – 70%, iar la „Cuza Vodă 6” –60%. Dl Lungu precizează că a primit asigurări că primele două vor intra în funcțiune în cursul serii de luni, iar cel din urmă va livra utilități cel târziu miercuri dimineața.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: