Pe cabinetele vândute de primărie

Medicii suceveni au plătit 1,3 milioane de lei

Municipalitatea suceveană a încasat din vânzarea cabinetelor medicale 1,3 milioane de lei. Declarația aparține șefului administrativului local, Ion Lungu, care precizează că, potrivit legii, banii iau calea finanțării sistemului de sănătate.

 

Până acum, către Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” a fost îndreptată suma de 700.000 de lei.
„Sumele prevăzute ca venituri din această sursă s-au epuizat. Până în prezent, am încasat aproximativ 13 miliarde lei vechi, banii având destinație specială, respectiv pentru activitățile din sănătate. În acest an am virat 7 miliarde lei vechi către Spitalul Județean și, probabil, în continuare, prin Consiliul Local, vom mai acorda unele sume, având în vedere că nu avem alte unități de asistență medicală în municipiu”, a subliniat dl Lungu.
Potrivit prevederilor legale, au putut cumpăra spații cu destinație medicală medicii, stomatologii, biologii, biochimiștii, fizicienii, tehnicienii dentari, celelalte persoane cu drept de liberă practică care desfășurau activități conexe actului medical, precum și persoanele juridice care, deținând legal locația, aveau ca unic obiect de activitate furnizarea de servicii medicale.
În baza unei hotărâri a Consiliului Local, municipalitatea a scos la vânzare 217 locații, prețul de vânzare a spațiilor medicale și a terenurilor aferente stabilindu-se prin negociere directă între cumpărător și comisia special constituită, acesta nefiind, însă, mai mic decât cel stabilit în raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: