De speriat

Ne văzurăm, așadar, din cauza numărului mare (peste 10.000) de elevi „solicitanți eligibili” (și aprobați) ai bursei „Bani de liceu”, în postură de lideri naționali fără vreo concurență (în contextul în care, prin modificarea plafonului – dar și al celui de liceeni – suma beneficiarilor s-a diminuat cu vreo 3000 față de cea înregistrată anul trecut)! Cu aproape 10% din numărul de solicitanți de la nivelul întregii țări. Și urmați, pe podium, la diferențe considerabile, de alte două județe din Moldova, Iași (puțin peste 8.000) și Vaslui (aproape 6.000; așadar, într-un județ pe care-l credeam pol al sărăciei).

 

L.D. CLEMENT

Revenim a vă spune că zona Fălticeni se înregistrează cu cei mai mulți beneficiari din județ, aproximativ 1.800, pentru a arăta că numărul lor este mai mare decât totalul beneficiarilor din județe ca Arad, Brăila, Brașov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Sibiu sau al municipiului București și aproape egal cu totalul înregistrat în județul Timiș. Este adevărat că majoritatea județelor anterior enumerate sunt dintre cele cotate drept „bogate” și tot atât de adevărat este că numărul de liceeni este, în unele cazuri, mult mai mic. Însă și așa, „recordul” Sucevei pare din cale afară… Ar însemna că avem un număr imens de familii cu venituri sub 150 lei/lună/membru de familie; sau de elevi cu boli/handicapuri certificate; sau de orfani. Ceea ce-i rău și trist. Sau poate că, pe alocuri, și oarece persoane (scuzați-mi îndrăzneața prezumție!) rutinate, chiar „calificate” (mă gândesc și la alte situații unde e rost de cerut bani „de la stat”) în a ticlui acte de pus la dosar… Și iar ar fi rău și trist.
Ar mai fi un aspect de remarcat: la nivelul țării, numărul cererilor aprobate este exact cel al solicitărilor, ceea ce, în principiu, ar denota, peste tot, de la elev la evaluator/receptor, o imensă seriozitate în completarea actelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: