În situația evoluției gripei AH1N1

Autoritățile din Suceava verifică măsurile din spitale, școli și de la frontieră

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a fost convocat, aseară seara, de prefectul județului, Sorin Arcadie Popescu, subiectul principal fiind evoluția gripei produse de virusul AH1N1 (gripa porcină) și măsurile ce trebuie adoptate în vederea limitării îmbolnăvirilor. Prefectul a declarat, imediat după ședință, că, în contextul actual al evoluției îmbolnăvirilor cu „gripa nouă”, a convocat principalele instituții din județ care au atribuții în prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, pentru a verifica implementarea măsurilor. El a arătat că în spitalele din județ au fost organizate, încă din luna iulie a.c., pe lângă secțiile de boli infecțioase, compartimente denumite „Boli respiratorii acute”, în care trebuie să se prezinte persoanele care manifestă simptome de gripă, pentru a fi consultate și diagnosticate. Prefectul a menționat că aceste compartimente sunt izolate, pentru a proteja atât bolnavii, cât și personalul medical.

 

Sorin Arcadie Popescu

El a mai arătat că în toate farmaciile din județul Suceava este asigurată medicamentația necesară, iar Direcția de Sănătate Publică monitorizează în permanență existența stocului de medicamente.
Pe de altă parte, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Suceava, Birourile Vamale de Frontieră Siret și Dornești, cât și medicii veterinari din punctele de frontieră urmăresc cu atenție ca persoanele care intră sau ies din România să fie informate asupra măsurilor de prevenire a bolii. Prefectul a mai precizat că personalul din punctele de frontieră utilizează măști de protecție și mănuși de unică folosință. Sorin Arcadie Popescu a mai declarat că în fiecare unitate de învățământ din județul Suceava s-au constituit comisii care analizează zilnic starea de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice și care, dacă este cazul, vor lua măsurile de rigoare. Prefectul susține că, de la manifestarea virusului în România, în județul Suceava au fost permanent popularizate măsurile de prevenire ce pot fi luate de populație, prin pliante, afișe, participarea la emisiuni audio și video. Totodată, el a insistat ca toți conducătorii instituțiilor din județul Suceava să reia măsurile de prevenire, atât pentru personalul din aparatul propriu, cât și pentru cetățenii cu care acesta intră în contact.
La final, prefectul a recomandat cetățenilor județului să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun, să utilizeze batiste de unică folosință, de fiecare dată când tușesc sau strănută, să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate, cum ar fi lăcașurile de cult, complexurile comerciale, discotecile, dar și deplasarea în zonele în care au fost declarate focare de infecție. Prezentarea la medic este obligatorie, imediat ce apar simptome de gripă. Prefectul a mai rugat populația să evite, pe cât posibil, vizitarea persoanelor aflate în spitale și în cămine de bătrâni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: