Județul Suceava, sub amenințarea vântului, lapoviței și poleiului

> Firmele de drumuri dau asigurări că au constituite stocurile de materiale antiderapante și cele de combustibil, utilajele de intervenții sunt în stare de funcționare, iar la fiecare punct de lucru din teritoriu, lucrătorii specializați sunt pe poziții
> Microbuzele care transportă elevii la școală, cât și ambulanțele vor fi dotate cu un mijloc de comunicație, astfel încât micuții și bolnavii să nu rămână izolați

 

Comitetului pentru Situații de Urgență al județului Suceava s-a întrunit, ieri, în ședință extraordinară. Ședința a fost convocată pe fondul avertizărilor „Cod galben” anunțate pentru marți, miercuri și joi, avertizări care estimează fenomene de răcire accentuată, intensificări de vânt și precipitații însemnate cantitativ, iar în zonele de munte, ninsoare. Totodată, s-au anunțat temperaturi foarte scăzute, de 3-4 grade Celsius sub zero, cât și viscol și polei.
Șeful Comitetului, prefectul Sorin Arcadie Popescu, a solicitat reprezentanților serviciilor desconcentrate cu atribuții pe această linie, dar și primăriilor, să aibă asigurat personal permanent la sediul instituțiilor pe care le conduc, astfel încât informațiile să circule în timp util, iar la eventualele evenimente nedorite să se intervină cât mai rapid.
Șefii de la secțiile naționale de drumuri Câmpulung Moldovenesc și Suceava, cât și de la societatea „Drumuri și Poduri”, au dat asigurări că au constituite stocurile de materiale antiderapante și cele de combustibil, că utilajele de intervenții la polei sau ninsoare sunt în stare de funcționare și că, la fiecare punct de lucru din teritoriu, lucrătorii specializați sunt instruiți și pe poziții. Direcția Silvică anunță că este pregătită să dea o mână de ajutor acolo unde va fi cazul, iar E.ON Moldova s-a mobilizat pentru înlăturarea efectelor mișcărilor atmosferice, chiciurii și, eventual, ale zăpezii care ar putea să se depună pe liniile electrice aeriene.
Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina”, col. Ioan Burlui, a recomandat Inspectoratului Școlar Județean să aibă grijă ca microbuzele care transportă elevii la școală să fie dotate cu un mijloc de comunicație, astfel încât micuții să nu rămână izolați. Același aspect a fost ridicat și în legătură cu autospecialele Serviciului Județean de Ambulanță care, blocate în trafic, ar putea fi imediat ajutate de utilajele de la deszăpezire.
„Trebuie să se realizeze o monitorizare continuă, atât la localități, prin primari și posturile de poliție, cât și între instituțiile abilitate”, a precizat șeful ISJU, col. Burlui.
Prefectul a cerut Poliției Rutiere să fie la post și să-i tragă pe dreapta pe conducătorii auto nepregătiți să circule în astfel de condiții. „Centrul de comandă este la Prefectură, la care este prezentă, permanent, o persoană. Toate informațiile din teritoriu vor sosi la noi, după care le vom transmite, în funcție de natura evenimentului, către serviciile competente”, relevă reprezentantul guvernului în teritoriu. Pe de altă parte, prefectul a solicitat ca populația să fie informată și avertizată, cu precădere cetățenii în vârstă care locuiesc singuri, departe de vetrele localităților, cât și persoanele cu risc de îmbolnăvire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: