Până duminică

Apă caldă și căldură în Suceava

Centrul și cartierul Burdujeni vor avea apă caldă până în această seară, cartierul Zamca – până joi, cartierul George Enescu – până sâmbătă, cartierul Obcini – peste două săptămâni > Directorul SC Termica, Constantin Plăcintă, a declarat că, din urmă, vine și căldura > Nu vor sărbători încă evenimentul sucevenii alimentați din punctele termice aflate în reabilitare > 9 asociații de proprietari nu vor avea apă caldă și căldură din cauza datoriilor

 

Imediat după reluarea furnizării apei calde, SC Termica Suceava intenționează să dea drumul și la căldură. Vestea a dat-o ieri directorul Constantin Plăcintă care a declarat că, dată fiind vremea rece de afară, până sâmbătă-duminică, va veni în casele sucevenilor și căldura.
SC Termica Suceava anunță că a probat rețeaua de termoficare după cum a promis, chiar din prima zi a săptămânii, dar o problemă apărută pe unul dintre tronsoanele încercate a stopat pentru puțin timp avântul. Ieri, după remedierea defecțiunii, termiștii au luat-o de la capăt cu probele pe magistralele 1 și 3, accesibile în totalitate, pentru că lucrările din această toamnă s-au finalizat. Astfel, dacă nu mai „pocnește” pe undeva, sucevenii din zona centrală și din cartierul Burdujeni, sărbătoresc diseară, pentru că, după trei luni și jumătate de întrerupere, la robinete va curge și apă caldă.
Probleme mai mari sunt pe Magistrala 2 de termoficare, pe care ieri încă se mai lucra, dar numai la ultimele „retușuri”, astfel că, după efectuarea probelor la rece și la cald, este preconizată reluarea furnizării apei calde, pe rând, și către sucevenii racordați la M2. „Intenția noastră este ca pentru consumatorii ce locuiesc pe tronsonul Piață – cartierul Zamca să dăm apă caldă până joi seară. Pentru locuințele de pe tronsonul George Enescu – Obcini, furnizarea apei calde se va relua până sâmbătă – duminică, cel târziu”, a anunțat directorul Constantin Plăcintă.
Societatea locală de termoficare va da drumul și la producția de energie termică pentru încălzire, în primele zile pe gaz metan, iar de duminică, și pe cărbune, astfel că, după afirmațiile șefului de la Termica, sucevenii vor avea și căldură până la sfârșitul acestei săptămâni.
Încă două săptămâni de așteptare, din cauza punctelor termice aflate în reabilitare
Mulți suceveni rămân însă în continuare „la rece”, apa caldă și căldura fiind mai departe pentru ei „servicii interzise”. O parte sunt cei alimentați din punctele termice aflate în reabilitare, anume Cuza Vodă 6, A4 Tipografie, George Enescu 4/2/1, Obcini 1 și jumătate din PT Zamca 5. În aceeași situație sunt alte două puncte termice, tot din cartierul George Enescu, respectiv PT 4/3/2 și PT 4/3/3, care mai au de așteptat până să dea apă caldă și căldura cam încă două săptămâni. “Serviciile către consumatorii arondați acestor puncte termice vor fi reluate la sfârșitul lunii octombrie”, a spus Constantin Plăcintă.

Nimic pentru sucevenii cu datorii !

Veștile sunt negre de-a binelea pentru consumatorii datori la SC Termica SA Suceava. Sute de familii din 9 asociații de proprietari din municipiu, cartierul Burdujeni, vor îndura frigul din apartamente și lipsa apei calde până Dumnezeu știe când. Acum câteva zile, societatea de termoficare, cu probleme financiare proprii, a anunțat că refuză să mai livreze marfă către datornici până când nu mai încasează din debite.
În această situație, reamintim, sunt asociațiile de proprietari 49 Castor, E37, 75, 55 Mes, 62, Cămin Famos, 31 Eroilor, 41 și T3 care au, împreună, către Termica, datorii (în care sunt cuprinse și penalitățile de întârziere) de peste 15 miliarde de lei vechi. La unele dintre aceste grupări, datoriile sunt vechi și de câte de 3 sau 4 ani. Doar o singură asociație, Cuza Vodă 5, are de plată la termoficare mai mult de 6 miliarde de lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: