Când unul e afacerist și celălalt fraier…

>Proprietarii unui bloc din cartierul Obcini din Suceava susțin că au luat “țeapă” de la SC Ovimansard” SRL> În schimbul acceptului dat pentru supraetajarea blocului cu 8 garsoniere, ce valorează aproximativ 200.000 de euro, ei au primit câteva găleți de vopsea, două uși și o fereastră termopan > SC Ovimansard a fost reclamată anul acesta la CJPC de trei ori, iar neregulile constate i-au adus amenzi de 24.000 lei

 

Blocul de garsoniere H7 de pe strada Bistriței din cartierul Obcini din Suceava oferă un tablou inedit între celelalte imobile învecinate. La exterior arată hidos, uns (că vopsit e prea mult spus) în niște culori „căcănii”, ce cad greu nu numai la ochi. Vopseaua a fost întinsă pe bloc fără ca sub ea să fie reparată sau netezită tencuiala, excepție făcând bucățile de perete unde locatarii și-au pus singuri termoizolație cu polistiren. Astfel, fațada blocului e un fel de joc inestetic de suprafețe boțite, peticite și crăpate, care se combină cu cele netede, una la etajul I, alta la III… și cam atât.
Incontestabil, în interior sunt semne clare că pereții au fost împrospătați cu vopsea. Doar că meseriașii care s-au ocupat de asta ori erau beți cât era de lungă ziua de lucru și împroșcau varul pe unde nimereau, ori s-au perfecționat în timpul lucrărilor, legați la ochi, în lupta cu trafaleții muiați în var. Orice variantă ar fi reală, e clar că pe casa scării s-a lucrat în batjocură, în maniera „fâra-fâra”, grăbit, astfel că pe jos a ajuns mai multă vopsea decât pe pereți.
Imobilul poartă marca „SC Ovimansard” SRL după cum se poate vedea încă din bannerul ce fâlfâie la ultimul nivel. Cel puțin în teorie, clădirea ar fi trebuit să arate „ganț” după ce proprietarii au fost abordați de firma în cauză în urmă cu doi ani, pentru a i se permite supraetajarea blocului cu încă 8 garsoniere la mansardă.
Locatarii și-au dau acceptul pentru mansardare și ca, în alte cazuri similare, s-au tocmit cu constructorul pentru executarea altora, de care n-au fost intresați sau n-au avut bani să le facă singuri până atunci.

Ce spun oamenii

Într-o scrisoare adresată redacției și semnată „proprietarii blocului H7 de pe strada Bistriței”, beneficiarii lucrărilor executate de Ovimansard în antrepriză cu SC Polimar SRL, au declarat că acceptul pentru mansardare s-a dat cu promisiunea de a li se termoizola cu polistiren blocul, de a li se vopsi imobilul pe exterior și pe casa scării, de a li se monta patru uși termopan și interfon pentru fiecare în parte, constructorul rezervându-și totodată câteva drepturi prioritare asupra garsonierelor construite. La sfârșitul lucrării însă, locatarii s-au declarat total nemulțumiți. Oamenii susțin că una s-au împăcat cu firma și cu alta s-au trezit. Poate n-au ei prea multă carte, dar unii au lucrat în construcții și știu cum trebuie să arate măcar fațada unei clădiri. „Ne-au dus în eroare, au făcut o lucrare de proastă calitate și nu au respectat ce au promis. S-a spoit în bătaie de joc, văruit pe necârpit, oricine poate vedea

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: