Finanțări nerambursabile pentru investiții în drumuri agricole și forestiere

Directorul coordonator al OJPDR Suceava, Ovidiu Donțu, anunță disponibilități financiare pentru adaptarea infrastructurii agricole și forestiere la noile structuri de proprietate

 

Ovidiu Donțu, directorul coordonator al Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală (OJPDR) Suceava, fosta Agenție SAPARD, anunță apariția ghidului consultativ al solicitantului pe Măsura 1.2.5 – „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea și adaptarea agriculturii și silviculturii”. Dl Donțu spune că, potrivit ghidului, potențialii beneficiari vor pu-tea derula, simultan, proiecte cu activități distincte, în condițiile acordării și a unui avans de 50% din valoarea ajutorului nerambursabil. Măsura 1.2.5 are în vedere investiții în construirea sau modernizarea drumurilor de acces, podurilor și podețelor, drumurilor agricole de exploatație și drumurilor forestiere; amenajarea sistemelor de irigații, precum și în lucrări de corectare a torenților care afectează atât exploatațiile agricole, cât și pădurile. Ovidiu Donțu a precizat că beneficiari eligibili pot fi comunele, asociațiile de dezvoltare intercomunitară deținătoare de terenuri agricole sau infrastructură de acces, comunele deținătoare de păduri, persoanele fizice, persoanele juridice, dar și asociațiile proprietarilor privați de suprafețe împădurite. Eligibilă este, de asemenea, Regia Naționala a Pădurilor (RNP), așteptată să vină cu proiecte prin intermediul unităților și filialelor sale din teritoriu.
Șeful OJPDR Suceava, Ovidiu Donțu, evidențiază că valoarea maximă a fondurilor nerambursabile este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investițiile de utilitate publică care deservesc întreaga comunitate. Pe de altă parte, important de știut este faptul că ajutorul public acordat pentru un singur proiect de investiție nu va depăși 1 milion de euro, iar, în cazul drumurilor forestiere și lucrărilor de corectare a torenților, situate în fondul agricol și forestier, sprijinul nu va fi mai mare de 1,5 milioane de euro pentru fiecare proiect. Măsura 1.2.5 are ca obiectiv general adaptarea infrastructurii agricole și forestiere la noile structuri de proprietate apărute ca urmare a procesului de restituire a proprietăților în vederea creșterii competitivității sectorului agricol și forestier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: