O emisiune la „Antena 1” a declanșat războiul între primarul Iaslovățului și un localnic

De mai mulți ani, Ion Prichici a refuzat să mai plătească impozitele, după ce, susține el, primarul Cotoară l-a trimis cu minciuna la București, ca să “râdă o țară de el” > De atunci, edilul din Iaslovăț este pentru el “mafiot”, “hoț de bani publici” etc. >“Dacă nu-și plătește impozitele ca fiecare om din Iaslovăț, nu are ce căuta la primărie cu nicio solicitare”, este ferm pe poziție primarul comunei Iaslovăț

 

Conflict “etern” între un localnic din Iaslovăț și primarul comunei Ion Cotoară. Bărbatul, Ion Prichici pe numele său, consideră că edilul “face batjocură” de el de când l-a trimis la Antena 1, la emisiunea “9595” a doctorului Cristian Andrei. De atunci a refuzat constant să-și plătească impozitele, cu mențiunea “cât o fi el primar, eu nu dau un leu”. Replicând, primarul declară că “nu mă cobor la mintea lui” și spune că rămâne inflexibil până când “omul acesta nu-și va plăti datoriile față de comunitate”.
Securea războiului s-a agitat din nou deasupra capetelor acum câteva zile, când Prichici a avut nevoie de o adeverință de la Primărie pentru soția sa, ce trebuia să-și refacă actul de identitate pierdut cu puțin timp în urmă. Eliberarea actului i-a fost refuzată de primarului Cotoară. Nervos, bărbatul din Iaslovăț și-a amintit și de faptul că, din reaua-voință a primarului, susține el, autoritatea locală nu i-a întocmit documentația pentru încasarea subvenției pentru pământul din proprietate. “Am fost la APIA să văd de ce nu mai intră banii de la pământ în cont și mi-ai spus că tot tovarășu’ primar n-a trimis dosarul”, declară Ion Prichici , acuzându-și primarul că “e mafiot”, că “ e posibil să fure din bani publici”, că acesta are “mii de euro pentru festivaluri, dar pentru muncitorii primăriei, nu”.

De unde au pornit toate…

În anul 2006, băiatul lui Prichici a apelat la doctorul Cristian Andrei, ce realiza, pe Antena 1, emisiunea “9595”, pentru a-și rezolva problemele ce le avea cu tatăl său. În pregătirea emisiunii, probabil, o femeie a sunat la primărie în Iaslovăț, s-a recomandat, a cerut câteva date de identificare ale lui Ion Prichici și a lăsat două numere de telefon. “M-am prezentat la domnul primar Cotoară, care mi-a dat un bilet cu numere de telefon, spunându-mi că este o anume doamnă M.T de la o fundație umanitară. Am sunat la ea și mi-a zis că știe că am probleme financiare și că vrea să-mi ajute familia”, ne-a povestit bărbatul din Iaslovăț.
Fără să mai dăm amănunte în legătură cu contactul cu Bucureștiul, cert este ca Prichici a ajuns în capitală, a fost cazat la un hotel de lângă Gara de Nord, iar a doua zi, 26 ianuarie 2006, a venit după el un tânăr să-l ducă la… fundație.
Numai că nu era nicio fundație, ci culisele Antenei 1, unde omului i s-a luat buletinul și a fost dus într-o cameră mică și pus să aștepte la nesfârșit până când i s-a făcut frică.
“Am stat în acea cameră în suspans și într-un stres de nedescris, cam 3 ore. Când am văzut că se întunecă și nu se mai auzea nicio mișcare, am intrat în panică. M-am rugat la Dumnezeu să-mi dea putere, mi-am sunat nevasta și i-am zis unde sunt și ce se în-tâmplă, iar când am zărit deschisă ușa de la holul principal, am fugit”, își amintește omul.
Speriat, omul a luat vreo două autobuze, a ajuns la Poliția Capitalei, unde s-au lămurit în cele din urmă treburile, cu ceva cercetări și niscai telefoane la Antena1. Așa a aflat și Ion Prichici din Iaslovăț pentru ce fusese adus în București, și anume să ajungă la televizor cu feciorul, mediați și psihanalizați de doctorul Cristian Andrei, în emisiunea “9595”. S-a dus și la emisiune până la urmă, apărând și pe post, spunându-și păsurile întregii țări. De atunci însă, Prichici l-a pus “de-a curmezișul” pe primarul Ion Cotoară, chiar dacă acesta îi era fin de cununie și, după trei ani, încă îl acuză că și-ar fi bătut joc de el trimițându-l la București să se facă de râs. “M-a trimis acolo cu minciuna. Oare de asta l-am votat, să mă trimită la emisiuni să râdă o țară de ce oameni are el în comună?”

“Dacă nu-și plătește impozitele, ca fiecare om din Iaslovăț, nu are ce căuta la primărie”

“Doamnă, știți că omul acesta nu și-a plătit impozitele de vreo 5 ani?”, a deschis discuția primarul din Iaslovăț imediat ce a aflat de ce l-am căutat. “Ion Prichici nu mă sfidează pe mine, pentru că eu nu mă cobor la mintea lui, ci sfidează întreaga comunitate. Sfidează Consiliul Local, instituția Primăriei în sine, pe ceilalți oameni din Iaslovăț, care își plătesc impozitele”, a continuat Ion Cotoară.
El a declarat cât se poate de tranșant că acuzațiile ce i se aduc din partea lui Prichici îl lasă rece, dar că acesta nu va obține niciun act de la Primărie până când nu-și va plăti impozitele. “Și nu consider că am făcut un abuz prin asta. În atâția ani n-a făcut niciun gest de bunăvoință. N-are bani, bine, dă măcar acolo, un 50 de lei, să văd că vrei. Dar el, nu. În schimb are la adresa mea tot felul de amenințări, are pretenții de la comunitate, dar nu contribuie cu nimic la bugetul comunității. Să fie clar: dacă nu-și plătește impozitele, ca fiecare om din Iaslovăț, nu are ce căuta la primărie cu nicio solicitare”, a încheiat ferm primarul comunei Iaslovăț.
De pățania lui Prichici de la București, el nu se simte vinovat. Primarul Cotoară susține că nu s-a implicat decât în măsura în care a făcut legătura dintre solicitările femeii care sunase la primărie și Ion Prichici, căruia i-a dat numerele de telefon. În rest, el consideră că a fost mai mult decât corect față de nașul său de cununie, “un localnic ca toți localnicii”, dar cu care nu mai are demult cale de dialog. “Ca să-i întocmim dosarul pentru subvenție, el trebuia să aducă documente prin care să ateste că este proprietar pe pământul pentru care primește ajutor de la stat. Dacă nu le-a adus și ne-a sfidat din nou, cum poate el cere banii sau cum poate să spună că eu n-am vrut să-i trimit dosarul la APIA? Dar nu-mi mai pun mintea cu el”, a repetat din nou primarul, la finalul discuției.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: