Consiliul Județean nu mai dă bani publici pentru festivaluri

„Crăciun în Bucovina”, „Paștele în Bucovina”, „Hora Bucovinei” și Festivalul medieval „Ștefan cel Mare” ar putea fi organizate cu finanțare din proiecte europene

 

Conducerea administrației județene sucevene este decisă să nu mai dea bani publici pentru festivaluri. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce are în pregătire o serie de proiecte care vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR), Axa privind dezvoltarea durabilă și promovarea turismului. Valoarea proiectelor este cuprinsă între 170.000 de lei și 1 milion de lei, acestea vizând organizarea de acțiuni culturale în județul Suceava. „Pregătim un lot de mai multe proiecte pe bani europeni și sperăm ca, din sezonul viitor, să finanțăm unele acțiuni din bani europeni și nu din bugetul Consiliului Județean”, subliniază Gheorghe Flutur. Astfel, de finanțare europeană ar putea să se bucure un proiect de turism religios, dar și acțiunile „Crăciun în Bucovina”, „Paștele în Bucovina”, „Hora Bucovinei” și Festivalul medieval „Ștefan cel Mare”. Șeful administrației județene a mai menționat că această din urmă manifestare, aflată anul viitor la a cincea ediție, ar putea fi completată cu una nouă, intitulată „Drumul lui Ștefan”. „Pe de o parte, este o șansă să degrevăm bugetul județean de aceste cheltuieli, iar pe de altă parte să atragem mulți turiști”, explică Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: