Bani europeni pentru eliminarea din trafic a căruțelor și tractoarelor

Pentru „aerisirea” drumurilor naționale și județene este nevoie de o rețea de variante ocolitoare pietruite de 1000 km lungime

Conducerea Consiliului Județean Suceava anunță lansarea, de pe 15 septembrie, a unei noi măsuri de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

 

Este vorba despre Măsura 1.2.5 „Îmbunătățirea infrastructurii din mediul rural”, aceasta conținând două direcții importante. Prima dintre ele se referă la obținerea de finanțare pentru amenajarea de drumuri agricole, valoarea proiectelor ale căror titulari eligibili sunt consiliile locale ajungând până la 1 milion de euro. Șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că a pus umărul la această măsură în perioada în care a fost ministru al agriculturii, precizând că, astfel, se vor înființa drumuri pentru tractoare, mașini agricole și atelaje cu tracțiune hipo, acestea urmând a fi scoase de pe drumurile naționale și cele județene. Președintele Consiliului Județean crede că lucrările ar putea începe în cursul anului viitor și tot în 2010 și finalizate. Dl Flutur crede că pentru „aerisirea” drumurilor naționale și județene este nevoie de o rețea de variante ocolitoare pietruite de 1000 km lungime. În al doilea rând, administrațiile locale vor putea accesa fonduri comunitare pentru corectarea torenților din zona de munte. Finanțarea europeană este de până la 1,5 milioane de euro, eligibile fiind consiliile locale, asociațiile de proprietari de păduri și Regia Națională a Pădurilor. „Am dat startul la astfel de acțiuni cu grupul nostru de dezvoltare rurală, astfel încât să învățăm consiliile locale să facă asemenea proiecte, tocmai în scopul rezolvării unei serii de probleme din județ”, a subliniat Gheorghe Flutur, menționând că, astăzi, primarii sunt chemați la Palatul Administrativ în vederea instruirii pe această linie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: