La împlinirea a 100 de ani

Autoritățile locale au conferit titlul de cetățean de onoare celui mai în vârstă sucevean

Ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local, primarul Ion Lungu a înmânat diploma de cetățean de onoare al municipiului suceveanului Ludovic Carol Lemne. Distincția este acordată după ce, în această lună, dl Lemne a împlinit 100 de ani, fiind cel mai în vârstă locuitor al urbei.

 

Primarul Ion Lungu a înmânat diploma de cetățean de onoare al municipiului suceveanului Ludovic Carol Lemne

Edilul-șef a spus că momentul este unul unic în activitatea autorităților sucevene. „Este o onoare deosebită pentru noi, o bucurie și o plăcere să fim contemporani cu dumneavoastră, care sunteți o filă vie de istorie. Pentru demnitatea cu care ați trăit în orașul nostru, pentru contribuția la dezvoltarea Sucevei, Consiliul Local v-a declarat cetățean de onoare al municipiului”, i s-a adresat venerabilului sucevean dl Lungu, el menționând că dl Lemne a fost martor la cele două războaie mondiale, cât și la Revoluția din 1989. Șeful municipalității i-a înmânat dlui Lemne un buchet de flori și un tort aniversar, după care atât consilierii, cât și reprezentanții executivului, au ciocnit câte o cupă de șampanie cu acesta din urmă. La rându-i, vizibil emoționat, Ludovic Carol Lemne le-a mulțumit celor prezenți. „Nu am cuvinte să mulțumesc pentru onoarea care mi se face și vă urez să ajungeți la vârsta mea și chiar să mă depășiți”, a spus sărbătoritul.
Născut în Suceava în 1909, venerabilul sucevean de etnie germană a marcat un secol de viață pe 5 august, fiind cel mai în vârstă supraviețuitor al lagărelor de concentrare sovietică din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dl Lemne a absolvit Liceul „Ștefan cel Mare”, singura unitate școlară de băieți de la acea vreme, iar de-a lungul timpului a lucrat la mai multe cunoscute întreprinderi sucevene. Ludovic Carol Lemne a fost însoți de cei doi copii, Cornel și Gertrude, cu care primarul Ion Lungu a fost coleg de serviciu la societatea comercială Ambro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: